Kasko ücretlerine yeni ayar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kasko ücretlerine yeni ayar!

Bu haber 21 Kasım 2023 - 17:18 'de eklendi ve 244 kez görüntülendi.

Sigorta yenilemesi gelen ya da yeni araç alıp kasko yaptıranlar dikkat. Sıfır araçlara yönelik tedarik sıkıntısının sona ermesinin ardından kasko fiyatları geriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Sıfır araçlara yönelik tedarik sorununun ortadan kalkması, araçların uygun fiyatlı gelmesi, özellikle sahte ilanların engellenmesi ile beraber ikinci elde de ciddi fiyat düşüşleri oldu. Araç değerleri düşünce kasko bedelleri de düşüyor.

Örneğin aracın değer 1 milyon TL, kasko çarpanı 2 ise bu aracın kaskosu 20 bin TL çıkıyordu. Aracın değeri 800 bin TL’ye düşünce 16 bin TL seviyesine düşmüş oluyor. Kasko çarpanında da gerileme oldu. Önünü göremeyen sigorta şirketleri geçen yıl ve önceki yıllarda kasko çarpanını yükseltmişti.

‘ŞİRKETLER KASKO FİYATLARINI GERİ ÇEKTİ’

Şimdi bu şirketler de uyarılarımızla beraber kasko fiyatlarını geriye çektiler. Piyasadan çekilen sigorta şirketleri piyasaya rekabetçi girdi. Kasım aralık aylarına girilmesiyle önemli bir rekabet oluştu. Kasko fiyatlarında ciddi anlamda gerileme oldu.

KASKODA ORTALAMA FİYAT NE KADAR?

Şu anda ortalama bir hususi otomobilde, ekstra aksesuar yoksa, kazaya karışmadıysa, 1 milyon TL değerindeki bir arabanın kasko fiyatı 16-20 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak önümüzdeki dönemde özellikle 2024’te kasko fiyatlarının artması bekleniyor.

TRAFİK SİGORTASINDA ARTIŞ VAR MI?

Trafik sigortası primlerinde artış yok. Sigorta tavan fiyatlarını ve artış oranlarını Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirliyordu. Mayıs ayından sonra yüzde 4.75 olan aylık artış yüzde 2’ye indirilmişti. Trafik sigortalarında her ay düzenli yüzde 2 artış devam ediyor. Bunun dışında sigorta şirketleri fiyat artıramıyorlar.

‘İYİ SÜRÜCÜ-KÖTÜ SÜRÜCÜ ARASINDAKİ MAKAS 7 KATA ULAŞTI’

Şu anda iyi bir sürücü hiç kaza yapmamışsa 8. basamağa gelmişse 3300 TL sigorta primi öderken, kötü bir sürücü yılda 3’ten fazla kazaya karışan bir sürücü 0’ıncı basamağa çıkıyorsa 20 bin TL’ye yakın trafik sigortası ödüyor. İyi sürücü ve kötü sürücü arasındaki makas neredeyse 7 kata ulaştı.

 

YENİ YILDA FİYATLAR ARTACAK MI?

Trafik sigortasında ocak ayında düzenleme her yıl yapılır. Geçen yıla bakılır, trafik sigortasında alınan primler, ödenen hasara bakılır. Bilindiği üzere trafik sigortasında zarar devam ediyor yüzde 180’leri bulmuş durumda. Fiyatlarda yeni yılda ciddi bir artış beklentisi var. Minimum yüzde 40-50 gibi bir düzenleme beklentisi var. Biz bu kadar olmayacağını düşünüyoruz. Yüzde 25-30 civarında trafik sigortasına bir artış gelecektir.

‘KASIM VE ARALIK AYI CAZİP’

Kaskoda yıl sonu kampanyaları aralık sonu itibarıyla bitecektir. Ocak ayında kasko fiyatlarında yükseliş beklentimiz var. Araç fiyatları oturdu, kasko poliçesi yapmak için kasım ve aralık ayındaki cazip avantajlardan faydalanmak gerekiyor.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN