KANTİN KİRALARI NEDEN YÜZDE ELLİ ÖDENİYOR? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

KANTİN KİRALARI NEDEN YÜZDE ELLİ ÖDENİYOR?

Okullar pandemi öncesi durumdaki gibi tam kapasite eğitim ve öğretime devam ederken ortaya çıkan bir çok sorun göz ardı ediliyor.


Web Banner
 Gerek okullarda hizmetli eksikliği,gerek güvenlik elamanı, bakım onarım eksikliği, okulların bütçe eksikliği gibi… Bunun yanında sürekli okulların eksiksiz ve daha özenli olarak hazır olması idarecilerden isteniyor. İdareciler de canla başla okulunu eğitime hazır hale getirmek için çalışıyor emek, veriyor.
Okullun maddi ihtiyaçlarını gideren okul aile birlikleri okullara maddi kaynak oluştururken en büyük kaynağı kantinler oluşturuyor. Kantinden gelen kirayla bir nebze de olsa ihtiyaçların giderilmesi sağlanır. Oysa bu süreçte Kantinciler 18.10.2020 tarihli ve (15021892) sayılı yazı göz önüne alarak kiralarının yarısını ödüyorlar.
Peki öğrenciler tam gün okula gelirken ve okulların ihtiyaçları mevcut pandemi döneminden öncesi gibi ise hatta hijyen gereği okulların yükü artmışken sormadan edemiyorum.
Okullarda hizmetli ihtiyacı arttı mı? Arttı.
Hijyen bir okul için ekstra yükler arttı mı? Arttı.
Peki kantin kiraları hala neden yarı yarı ya ödeniyor.Okullar tam kapasite devam ediyor, bütün öğrenciler okula devam ediyor ama niçin kantin kiraları yarı ödeniyor.
Bakanlık yetkilerine çağrı yapıyorum okulların kantin kiralarının tam olarak ödenemebilmesi için vakit kaybetmeden gerekli çalışmalar başlatılmalıdır.
Mükremin KÖSE
Eğitim Bir- Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı

Web Banner
Web Banner