Kamu-Sen’den memur zammı açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamu-Sen’den memur zammı açıklaması

Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci’den memur zammı açıklaması.


Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Önder Kahveci  sosyal medya hesabından memur zammına ilişkin açıklamalarda bulundu

İşte o açıklamalar…

Sn.Cumhurbaşkanının memur maaşlarına %2,5 puan ekleneneceğine yönelik açıklaması,memur maaşlarındaki erimeyi karşılamamakta,bu rakamlar ekonomik gerçeklerle de bağdaşmamaktadır.Bu noktada enflasyon farkı ile maaşlara yapılacak 2022 yılı artışları birbirine karıştırılmamalıdır.

%22,46’lık enflasyon farkı, memur ve emeklilerin 2021 yılından kalan mahsuplaşmasıdır. Sn. Cumhurbaşkanının %2,5 oranındaki artışı ise 2022 maaş zammını %5+7’den %7,5+7’ye yükseltmiştir.

Dolayısıyla 2022 yılında %7,5+7’lik zam memurlarımızın ve emeklerimizin ekonomik sorunlarını çözmekten uzaktır. Ayrıca bu oranlar Türkiye Kamu-Sen’in ek zam talebini de karşılamamaktadır.

Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımızın ve emeklerimizin yaşanan yüksek oranlı enflasyondan korunması, alım güçlerinin yükseltilmesi için ek zam yapılması, refah payı verilmesi konusundaki taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri