Kamu çalışanlarının vergi dilim oranları %15’e sabitlenmelidir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamu çalışanlarının vergi dilim oranları %15’e sabitlenmelidir

AES genel başkanı Mehmet Alper Öğretici TBMM’ye sunulan Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine değinerek ”Memurlar özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır.” dedi.


Web Banner

ÖĞRETİCİ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Düzenleme ile yıllık satış tutarı 240 bin TL’ye kadar olan esnafa gelir vergisi muafiyeti getirilmektedir. Yani aylık satışı ortalama 20 bin TL ve altında olan yaklaşık 900 bin ‘küçük’ esnaf gelir vergisinden muaf olacak.

Peki aylık geliri ortalama 5 bin ? olan memurlardan%15 ile başlayan, yıl sonuna doğru%27’ye çıkan vergi dilimleri ne zaman düzenlenecek?

Yıllardır enflasyon altında maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün yüksek olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır.

Memurlar özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır.

Bu nedenledir ki vergi dilim oranları kamu görevlileri için%15’te sabitlenmelidir.

Web Banner
Web Banner