Kamu çalışanları enflasyon karşısında ezdirilmemelidir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamu çalışanları enflasyon karşısında ezdirilmemelidir

Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: “Kamu çalışanlarına enflasyon farkı adı altında ilan ettikleri zam reel şartlar göz önünde bulundurulduğunda “zam” diye adlandırmaktan çok uzaktır.” Değerlendirmesinde bulundu.


Diriliş Eğitim Sendikası genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar şunları söyledi:
“Kamu İşvereni ve Kamu İşvereni Hakem Kurulu’nun kamuoyuna ve kamu çalışanlarına enflasyon farkı adı altında ilan ettikleri zam reel şartlar göz önünde bulundurulduğunda “zam” diye adlandırmaktan çok uzaktır. Yaşanan olağanüstü süreç toplumun her kesiminde olduğu gibi kamu çalışanlarının da alım gücünü zayıflatmıştır. Adından da anlaşılacağı üzere enflasyon farkı mevcudu korunmaya yönelik bir düzenlemedir. Kamu çalışanlarının enflasyon karşısında mağduriyet yaşamaması için refah payı verilmelidir”
Kamu çalışanlarını temsil eden yetkili sendikaya da bir çağrıda bulunarak “Alım gücü zayıflayan kamu çalışanları mağdur edilmemeli, yetkili sendika kamu çalışanlarının haklarını korumalıdır” dedi.
Mehmet Nuri Kaynar sözlerini şöyle sürdürdü.
“Bunun için yetkili sendikanın geciktirmeden diğer kamu çalışanları temsilcilerinin desteğini de alarak kamu işvereni ve kamu işvereni hakem heyetine kamu çalışanlarını memnun edecek oranda seyyanen zam talebimizi ileterek kamu çalışanlarının haklarını korumalıdır.”