İzzeddin el-Kassam Tugayları’dan yeni video! Gazze’ye giren tanklar böyle imha edildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İzzeddin el-Kassam Tugayları’dan yeni video! Gazze’ye giren tanklar böyle imha edildi


İsrail’in Gazze Şeridi’nde kara harekatı devam ederken, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail güçlerine karşılık vermeyi sürdürüyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze şehrinde kara operasyonu yürüten İsrail birliklerine ait tanklara düzenlediği roket saldırılarına ait görüntüleri yayınladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, düzenlenen saldırılarda çok sayıda zırhlı aracın imha edildiğini açıkladı.

GAZZE’DE ÖLEN BM PERSONELİ SAYISI 92’YE YÜKSELDİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden BM personeli sayısının 92’ye yükseldiğini açıkladı.

 

‘OKSİJEN ÜRETİM TESİSİ KAPATILDI’

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, bölgedeki hastaneler yakıt sıkıntısı nedeniyle operasyonlarına askıya almak zorunda kalıyor. Gazze Şeridi’ndeki Kudüs Hastanesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ciddi yakıt eksikliği nedeniyle operasyonların çoğunun kısıtlanmak zorunda kalındığı ifade edilerek, “Hastanenin ana jeneratörü kapatıldı. Şu anda hastaneye yalnızca daha küçük bir jeneratör güç sağlıyor” denildi.

Hastanenin cerrahi bölümünün kapatıldığı, emar (MR) ve tıbbi röntgen bölümlerinde işlemlerin durdurulduğu aktarılan açıklamada, hastanenin oksijen üretim tesisinin kapatıldığı ve oksijenin tüplerden tedarik edileceği ifade edildi.

Gazze ateş altında! Ateşkes olacak mı? Netanyahu'dan yeni açıklama

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGazze ateş altında! Ateşkes olacak mı? Netanyahu’dan yeni açıklamaHaberi Görüntüle

HASTANEYE SIĞINANLARA GÜNDE 2 SAAT ELEKTRİK VERİLECEK

Hastaneye sığınan yaklaşık 14 binden fazla Filistinliye 17.00’dan sonra günde sadece 2 saat elektrik verileceği aktarılan açıklamada, yerinden edilen Filistinlilerin bu sayede yemek pişirme ve telefon şarj etme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamasının amaçlandığı belirtildi.

 

“FİLİSTİN KIZILAYI’NIN GAZZE ŞERİDİ’NDEN ÖZELLİKLE KUZEYDEKİ VALİLİKLERDEN YAKIT ALMASI İMKANSIZ HALE GELDİ”

Geçtiğimiz haftalarda yakıt stoklarının tükeneceği konusunda defalarca uyarıda bulunulduğu vurgulanan açıklamada, “İsrail işgal güçleri Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin vermeyi reddetmeye devam ediyor. Yaklaşık bir hafta önce Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’ndeki benzin istasyonlarından sınırlı miktarda yakıt temin edebildi. Ancak artık Filistin Kızılayı’nın Gazze Şeridi’nden özellikle kuzeydeki valiliklerden yakıt alması imkansız hale geldi” denildi.

Hem hastalar hem de sağlık ekipleri için yakıt, tıbbi malzeme, ilaç, su ve yiyecek temin edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, hastanede süt ve bebek maması kıtlığı yaşandığı belirtildi.

“HASTANENİN KOMŞU BÖLGELERLE BAĞLANTISI ÜÇ GÜNDÜR KESİLMİŞ DURUMDA”

Ekmek stoklarının iki gün önce bittiği aktarılan açıklamada, “Hastanenin yakınındaki çoğu ev, altyapı ve hastaneye giden yolların bombalanması ve tahrip edilmesi nedeniyle hastanenin komşu bölgelerle bağlantısı 3 gündür kesilmiş durumda” denildi.

“GAZZE’DE BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BİNLERCE ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Her yıl tanık olduğumuz tüm çatışmalarda herhangi bir aktör tarafından öldürülen çocukların sayısı en fazla yüzlerle ifade ediliyor. Gazze’de birkaç gün içinde binlerce çocuk öldürüldü” dedi.

Gazze'de 10 bin 569 sivil can kaybı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGazze’de 10 bin 569 sivil can kaybıHaberi Görüntüle

 

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ’NDE SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ VURDU: 19 ÖLÜ

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde Deir el-Balah’da yer alan Bureij Mülteci Kampı’nda yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun yakınındaki yerleşim yerine saldırı düzenledi. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar, vurulan binanın Ebu Gazal ailesine ait olduğunu belirterek, enkaz altında birkaç kişinin olduğunu ifade etti.

 

“ÇATIŞMALARA İNSANİ ARA VERİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları tarafından yayınlanan ortak bildiride, Gazze’de çatışmalara “insani ara verilmesi” çağrısı yapıldı.

NATO GAZZE’DEKİ “İNSANİ DURAKLAMALARI” DESTEKLİYOR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin insani yardımların Gazze Şeridi’ne ulaştırılması için “insani duraklamaları” desteklediğini açıkladı.

İsrailli yetkilinin yalanı patladı! 'Hamas'ın tünellerine intihar köpekleri'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİsrailli yetkilinin yalanı patladı! ‘Hamas’ın tünellerine intihar köpekleri’Haberi Görüntüle