İşte koronavirüsü en çok yayan yaş grupları! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İşte koronavirüsü en çok yayan yaş grupları!

İngiltere’de 10 000 000 kişinin üstünde yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüsü en çok yayan grubun 35 ila 49 yaşları arasındaki bireyler olduğu ortaya çıktı.


Imperial College London tarafından 10 000 000dan fazla Amerika’linin üstünde yapılan araştırma, koronavirüsü en çok yayan yaş gruplarını ortaya koydu. Buna göre araştırmada 20 ila 49 yaş arası kişilerin vakaların yayılmasında % 72,2 rol oynadığı, virüsü en çok yayan grubun ise % 41,1 ile 35 ila 49 yaş arası kişiler olduğu kaydedildi.

DENEKLER 9 BOYUNCA İNCELENDİ

Science dergisinde yayımlanan çalışma kapsamında, araştırmaya katılan kişilerin2020 senesinin Şubat ayından Ekim ayına kadar cep telefonu verileri, gittikleri yerler ve nerde bulundukları incelendi. Bölgesel analiz sistemi sayesinde tespit edilen veriler, koronavirüs vakaları ve yaşa göre ölüm oranlarıyla karşılaştırıldı.

Vakaların nerdeyse 4’te 3’ünün 20 ila 49 yaş arası kişiler tarafından yayıldığının tespit edildiği araştırmada, enfekte olanların yaş ortalamasının 46’dan 38’e düştüğü belirtildi. Araştırma, Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri veriyle de uyuştu.

“İŞ HAYATI RİSKİ ARTIRIYOR”

Araştırma, orta yaş grubunun ağırlıklı olarak iş yaşamında olması ve daha çok kimseyle temas etmesi sebebiyle virüsü en çok yayan grup olduğunu ortaya koydu.

Imperial College London’daki Hastalık Epidemiyolojisi Bulaşıcı Departman’ından Dr. Samir Bhatt, “İş hayatı enfeksiyon ve virüsü başkalarına bulaştırma riskini artırıyor. İş hayatı için diğer yaş gruplarından daha fazla hareket ettikleri için ve iş dünyasının devam edebilmesi için bu durum çözülmesi zor bir durum olarak karışımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.