İŞKUR’dan yeni iş kapısı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İŞKUR’dan yeni iş kapısı!


Web Banner

Kamu kurumunda çalışmak isteyen vatandaşlar İŞKUR üzerinden yeni ilanlara göz atıyor. 27 Mart 2023 tarihinde yayınlanan kamu işçi alımı ilanları kapsamında farklı kurum ve bakanlıklar bünyesinde toplam 32 kamu işçisi alımı yapılacağı duyuruldu. Kamu işçisi kadrolarına yerleşmek isteyen vatandaşlar ilan detaylarını merak ediyor. İşte personel başvuru detayları…

HANGİ BAKANLIKLAR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayınlanan güncel iş ilanları oldukça merak ediliyor. İş arayan vatandaşlar yeni ilanların detaylarını öğrenmek için araştırmalarına devam ediyor. İŞKUR tarafından yayınlanan son ilanlar kapsamında bakanlıklara personel alımı yapılacağı belirtildi. Personel alımı yapacak bakanlıklar şu şekildedir:

  • Milli Eğitim Bakanlığı,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı,
  • Gölcük Belediye Başkanlığı,

Bakanlıklar eleman eksiğini kapatmak için güncel iş ilanlarını yayınlamaya devam ediyor. Bakanlıklar kapsamında yapılacak alımlar için aranan başvuru şartları da merak ediliyor.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İŞKUR üzerinden paylaşılan yeni ilanlar kapsamında adayların en az ilkokul mezunu olması isteniyor. Bunun yanı sıra belediye ve bakanlık bünyesinde yapılacak personel alımı için istenen genel şartlar şu şekildedir:

  • Alım yapılacak il ya da ilçede yaşıyor olması,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Daha önce herhangi bir suç hükmü bulunmaması,
  • Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da askerlikle ilgisinin bulunmaması,
  • İlan başvuru tarihi itibari ile 50 yaşını tamamlamış olması ve son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olması şartları isteniyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

27 Mart 2023 tarihinde başlayan başvuruların 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Bakanlık ve belediye tarafından yapılacak personel alımları için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar İŞKUR üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ALIMLARI

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan Balıkesir Ayvalık’ta hizmet veren öğretmenevinde görevlendirilmek üzere erkek garson alımı yapılacağı belirtildi. İŞKUR üzerinden başvuruda bulunacak olan adaylar İş İlan No (00007408091) ile başvurularını gerçekleştirebilir.

GÖLCÜK BELEDİYESİ ALIMLARI

Belediye bünyesinde yapılacak personel alımları kapsamında 30 kamu işçisi alınacağı belirtildi. Geçici süre ile yapılacak alımlar için belirlenen süre ise 5 ay 29 gün olarak belirlendi. Adaylardan istenen görevler ise açık alanlarda çöp toplama, ot kesme, mezar kazma, yol bakım-tamir vb. olarak açıklandı. Bu kapsamda belediyede çalışacak işçilerin herhangi bir fiziksel ve zihinsel sorununun bulunmaması isteniyor. İŞKUR üzerinden başvuruda bulunacak olan adaylar İş İlan No (00007408859) ile başvurularını gerçekleştirebilir.

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ALIMLARI

Tarım Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları için Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Misafirhanesi bir kişilik geçici eleman alınacağı belirtildi. Geçici süreli olarak alımı yapılacak elemanın Çamaşırhane Görevlisi olarak çalışacağı duyuruldu. İŞKUR üzerinden başvuruda bulunacak olan adaylar İş İlan No (00007408522) ile başvurularını gerçekleştirebilir.

Web Banner
Web Banner