İŞKUR İPE UN MU SERMEYE ÇALIŞIYOR??? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İŞKUR İPE UN MU SERMEYE ÇALIŞIYOR???


Web Banner

 

Milli Eğitim Bakanı’nın “bu yıl okulların personel sorunu olmayacak” söylemini, eğitim camiasıyla birlikte alkışlamıştık.
Gel gör ki bu söylem sahada karşılık bulmadı. Bakanlık yeni bir buluşmuş gibi yine okullara TYP kapsamında İŞKUR üzerinden temizlik görevlisi verileceğini açıkladı.
Şartları mı? Asgari ücret almak, (İstanbul’da asgari ücretle kiralık ev bulana aşk olsun!) daha önce İŞKUR binasının önünden geçmemiş olmak… (İŞKUR 9 ay şartı)

Okullara verilen kontenjanlara bakılınca sadra şifa gibi gözüken tablonun gerçekleşmesi hayal… Okul idareleri sukut-u hayale uğramış durumda. Ne okullar aranan şartlarda personel bulabilmekte, ne de çalışmayı düşünen kişiler iş bulabilmekte… İŞKUR, okullarda çalışacak yardımcı personel şartını kısıtlayarak neyi hedefliyor? Bu şekilde kime hizmet ediyor ya da ne yaptığını sanıyor?

Buradan İŞKUR’a soruyorum: Amacınız üzüm yemek mi yoksa ipe un mu sermek istiyorsunuz?!!!

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız; vakit kaybedilmeden okul bazlı ödenek uygulamasına bir an önce geçilmesi, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının giderilmesidir. Okulların yardımcı personel ihtiyacı kalıcı olarak çözülmelidir.

Mükremin KÖSE
Eğitim – Bir – Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı

Web Banner
Web Banner