İran’dan Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılara tepki! Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İran’dan Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılara tepki! Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı


İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıların ardından İran harekete geçti. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik devam eden saldırılara tepki olarak İsveç ve Danimarka’nın Maslahatgüzarlarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve İran’ın protestosunun iletildiği belirtildi.

Açıklamada, ifade özgürlüğü adı altında Kuran’ı Kerim’e yönelik saldırıların ve Müslümanların kutsal değerlerini hedef alan eylemlerin nefret ve şiddeti artıracağı belirtilerek, İsveç ve Danimarka’dan söz konusu eylemleri engelleyecek önlemler almaları talep edildi.

Kuran’ı hedef alan saldırıların İslam dünyası ile savaş anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, İsveç ve Danimarka hükümetlerinin saldırılardan sorumlu oldukları hatırlatılarak, insan haklarının temel ilkelerinden olan dini ve ilahi değerlere saygı ilkesinin ihlal edildiği belirtildi.

İsveç ve Danimarka Maslahatgüzarları ise ülkelerinin İslamofobi’nin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, İran’ın itirazlarını en kısa sürede ülkelerine ileteceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYine aynı provokatör! İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırıHaberi Görüntüle

Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılar

İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar son günlerde artarken, aralarında Türkiye Büyükelçiliğinin de bulunduğu çok sayıda ülkenin büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim ateşe verilmişti.

İsveç’te 28 Haziran’da polisin izin vermesi üzerine Irak asıllı Salwan Momika, başkent Stockholm’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermiş, olaya dünya çapındaki Müslüman ülkeler büyük tepki göstermişti. Momika, 18 Ağustos’ta ise İran’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bir kez daha Kuran’ı Kerim’i ateş vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİsveç’te Kuran yakan Iraklı sınır dışı edilebilirHaberi Görüntüle