İlksan’dan yeni proje kansere yakalanan öğretmenlere toplu para yardımı yapılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İlksan’dan yeni proje kansere yakalanan öğretmenlere toplu para yardımı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), eğitim çalışanları kansere yakalanması durumunda nakdi yardım alabilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.


İLKSAN’dan yapılan açıklamaya göre, İLKSAN Genel Müdürlüğü Ankara’da gerçekleşen “Sağlık Yardımları ve Gayrimenkul Çalıştayı”nda, eğitim çalışanlarına “kanser sağlık yardımı” yapılması konusu görüşüldü.

Yurt genelinden seçilen eğitim çalışanı temsilcisi 25 delege ile ulusal ve uluslararası sağlık sigortası firmalarına mensup uzmanlar ve İLKSAN Genel Müdürlüğü uzmanlarının katıldığı çalıştay, İsviçre merkezli reasürans şirketlerinden birinin sunumuyla başladı.

Görüşmelerde, kanser hastalığına yakalanan eğitim çalışanlarına “toplu nakit ödeme” şeklinde yapılacak kanser yardımı, karar aşamasına getirilecek.

Yapılan Açıklamada görüşlerine yer verilen İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Türkiye’ 2020′ yılında 233 bin kişinin kansere yakalandığını ve 126 bin kişinin kanser sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yurt ve dünya genelinde çok hızlı şekilde yayılan kanser hastalığına yakalanma riskinin eğitim çalışanları arasında yükseldiğini bildiren, “İLKSAN olarak yasa ile verilen sağlık yardımları faaliyetleri çerçevesinde, bu hastalığa yakalanan üyelerimize ‘doğrudan nakdi yardım’ yapacak bir projeyi bu yıl içerisinde hayata geçirmek için çalışmaları tüm hızıyla yürütüyoruz.”

fake taxi