İkinci EYT dalgası için geri sayım başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İkinci EYT dalgası için geri sayım başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağkurluların prim gün sayısının 7200’e düşürülmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Bu haber 23 Haziran 2024 - 20:01 'de eklendi ve 7 kez görüntülendi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada, “İkinci bir EYT dalgası geliyor. 2023 yılında yaklaşık 1 milyon 850 bin kişi EYT’den emekli oldu. Bu yıl ise SSK’lılardan 500 bin kişi EYT’den emekli olacak,” dedi. Karakaş, bu süreçte Bağkur prim eşitleme konusuna da değinerek, 9 bin prim gününün 7200 güne düşürülmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bağkur prim gün sayısı eşitleniyor

Bağkurlular için 9 bin olan prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesi konusunda hazırlıkların sürdüğünü belirten Karakaş, “Bütün hazırlıklar tamamlandı, kimlerin kapsamda olduğu belli. Taslağın Meclis’e getirilmesi kaldı,” ifadelerini kullandı. Bu düzenleme, Bağkurluların daha erken emekli olabilmesini sağlayacak.

Ev kadınlarına erken emeklilik müjdesi

Karakaş, açıklamasında ev kadınları için de bir düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. “Ev kadınlarına da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olunabilecek,” dedi. Bu düzenleme, ev kadınlarının emeklilik şartlarını kolaylaştıracak ve erken emeklilik imkanı tanıyacak.

EYT’nin ikinci dalgası kimleri kapsayacak?

İkinci EYT dalgası, özellikle SSK’lı ve Bağkurlular için önemli değişiklikler getirecek. Bağkurluların prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi, birçok kişinin daha erken emekli olmasını sağlayacak. Ayrıca, ev kadınlarına yönelik yapılan düzenlemeler, prim gün sayısının azaltılması ve çocuk sayısına göre erken emeklilik gibi avantajlar sunacak.

Prim gün sayısı ve emeklilik şartları değişiyor

Prim gün sayılarının yeniden düzenlenmesi, emeklilik şartlarını önemli ölçüde etkileyecek. Bağkurlular için prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi, bu kapsamdaki bireylerin daha erken emekli olmasını mümkün kılacak. Ev kadınları için ise çocuk sayısına göre prim gün sayısının azaltılması, emeklilik sürecini hızlandıracak.

İkinci EYT dalgası ve getirileri

İkinci EYT dalgası ile birlikte, emeklilik sisteminde önemli değişiklikler ve kolaylıklar bekleniyor. Bu düzenlemeler, hem Bağkurluların hem de ev kadınlarının emeklilik sürecini kolaylaştıracak ve hızlandıracak. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’ın belirttiği gibi, taslağın Meclis’e getirilmesi ile bu değişiklikler resmiyet kazanacak.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        301 Moved Permanently

        301 Moved Permanently


        nginx