İBB’de yeni skandal! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB’de yeni skandal!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun gözaltında olduğu dönemde, belediye sanki bir doğal afet durumu varmış gibi, yüz milyonlarca lira değerinde ihaleler vermeye devam etti. Bu usulsüz ihalelerin toplam tutarı ise 640 milyon lirayı buldu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından 19 Mart’ta gözaltına alınmıştı.

Sabah’ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun gözaltındayken bile belediyeden sanki doğal afet alarmı varmış gibi yüz milyonlarca lira değerinde ihaleler verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından 19 Mart’ta gözaltına alınmıştı.

560 milyarlık vurgun yaptığı tespit edilen şüphelilerin gözaltına alınmasının üzerinden daha 1 gün geçmeden İBB yeni bir ihale skandalına daha karıştığı ortaya çıktı.

614 MİLYONLUK İHALE

Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki rant ağı gözaltındayken İBB’nin Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 20 Martta GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetler Organizasyon şirketi ile “Çözüm merkezi işletim hizmet alım işi” adı altında 614 milyon 408 bin 395 liralık tek firmalı bir ihale daha gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

TEK KATILIMCI İLE PAZARLIK USULÜ İHALE

İBB tarafından yapılan ihaleye sadece GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetler Organizasyon Şirketinin çağrıldığı, pazarlık usulüyle ihalenin verildiği görüldü.

İhalenin Kamu İhale Kanunu’nun 217b maddesinde düzenlenen olağanüstü hal durumlarına sokulması dikkat çekti.

DOĞAL AFET MADDESİNDEN…

Pazarlık usulüyle ihale yapabilmenin kanunen önünü açan söz konusu 21 maddenin b fıkrasında şöyle deniyor:

“Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.”

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri