HÜRRİYETÇİ EĞİTİMCİLER KURUOĞLU’YLA DEVAM DEDİ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

HÜRRİYETÇİ EĞİTİMCİLER KURUOĞLU’YLA DEVAM DEDİ


Web Banner

 

29 Mayıs günü saat 09:00’da saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve akabinde Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan 1. Olağan Genel Kurul, Divan Başkanlığına Önder Kaymaz, Divan Başkan Yardımcılığına Serhat Akın Yurtdagülen, üyeliklere Tevfik Bulut, Cemil Kısmet ve Safiye Yaprak Algan’ın seçilmesi ile devam etti.

Divan Başkanı Önder Kaymaz’ın sözü Kurucu Genel Başkan Levent Kuruoğlu’na vermesinin ardından Kuruoğlu yaptığı konuşmada “Bir ülkenin bağımsızlığı savaşla kazanılır kurumları ile devletleşir ve geleceği eğitimle inşa edilir. Devletimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kara tahta önünde elinde tebeşirle hatırladığımız fotoğrafı geleceği inşa etmek üzere başlattığı eğitim hamlesinin tarihi bir hatırası ve bizim ilham kaynağımızdır.

Bizim karşı karşıya kaldığımız sendikal bölünme değil, ayrışmadır. Bölünmede parçalar benzerliğini büyük ölçüde korur, ayrışma ise zihniyet farklılaşmasıdır. Biz eğitim çalışanlarının refahı, ülkemizin geleceği için yeni bir sendikal anlayışı inşa ediyoruz. Eski dil ve eski anlayışla yeniyi inşa edemeyiz. Bizi yıllarca içine sıkıştırdıkları cendereyi kırarak hedefe doğru yürüyoruz. Bir sendikada demokrasiden bahsedilebilmesi için o yapının üyeleri tarafından denetlenebilmesi şarttır. Bu ise daha kuruluşta, ilkeler üzerinden şekillenen güç dengesinin oluşturulmasıyla mümkündür.

Eğitim çalışanlarını reva gördükleri maaşı, liyakatsiz idareci atamasını, üniversitelerdeki geçici görevlendirme keyfiyetini, memur ve hizmetlilerin çalışma şartlarını, sözleşmeli öğretmenlik garabetini, atanamayan öğretmen sorununu düzeltene kadar, hakkımızı alana kadar durmayacağız. Eğitim Çalışanları Hürriyetçi Eğitim Sen’e üye olduklarında kendini bir siyasi partiye üye olmuş gibi hissetmeyecek. Her renkten eğitim çalışanının üye olduğu hiç kimsenin rengini kaybetmediği sadece eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak için mücadele eden bir sendika olacağız.’’ dedi

Sendika tüzüğünde yapılan bazı değişikliklerin oylanmasının ardından, yetkili organlara yapılan adaylık başvuruları ile Genel Kurula devam edildi. Genel Kurul Divan Başkanlığı tarafından tüm adaylara eşit süre hakkı verilmek suretiyle adaylık konuşmaları gerçekleştirildikten sonra oylama işlemine geçildi.

Yapılan oylama sonucu:

Genel Başkan Levent Kuruoğlu

Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Erdoğan Aktaş

Genel Başkan Yardımcısı (Örgütlenme) Özerdinç Öztaş

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Etkinlikler) Ali İhsan Öztürk

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Haklar) Erol Usta

Genel Başkan Yardımcısı (Medya ve Tanıtım) Gökhan Öztürk

Merkez Disiplin Kurulu : Ayhan Dodur, Tuğrul Selimoğlu, Uğur Başar

Merkez Denetleme Kurulu: Süleyman Pekin, Serpil Koçyiğit, Oğuz İduğ, Tekin Akdağ, Veysel Uğur

Web Banner
Web Banner