Haziran semineri için öğretmenlere yeni uygulama! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Haziran semineri için öğretmenlere yeni uygulama!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, öğretmenler için düzenlenen haziran seminerinde yeni seçenek sunuldu.


İşte Haziran mesleki çalışmada öğretmenlere yönelik yeni uygulamanın detayları :

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, öğretmenlerin haziran ayı semineri hakkındaki kararını belirtmişti. Bunun üzerine 2023-2024 eğitim öğretim yılı sene sonunda mesleki çalışmaları okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek. Bayram haftası ile birlikte idari tatil olmasından dolayı seminerler yapılmayacak. Bayram haftasının ardından başlayan hafta ile birlikte ise öğretmenler belirlenen haziran seminerlerine alınacak. MEB tarafından alınan karar ile birlikte öğretmenlerin seminerine yeni bir kolaylık getirildi.

Öğretmen seminerleri online mı olacak?

2024 yılı haziran ayı öğretmen seminerlerinin online olması büyük ısrarlar yaşanmıştı. Bu durum için gerek sendikalardan gerekse öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na yoğun talepte bulunuldu. Ancak bakanlık bu taleplere henüz olumlu yanıtla karşılık vermedi. Mevcut duruma göre öğretmenler okullarda yüz yüze seminere katılacak, online seminer yapılmayacak.

Seminer için seçme hakkı tanındı!

İl dışında seminere katılmak isteyen öğretmenlerin il değişikliği başvuruları önceki günlerde alınmıştı. Öğretmenler hangi okulda seminere yapacağının belirlenmesi yönünde endişeleri yaşıyordu. Bakanlık tarafından bu endişeleri giderecek şekilde adım atıldı.

Haziran seminerleri için farklı il başvurusunda bulunan öğretmenler seminere katılacakları il ve ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak hangi okulda seminer almak istediğini kendileri belirleyecek. Böylece öğretmenlerin merak ettiği önemli bir belirsizlikte ortadan kalkmış olacak. Okulların seçimini öğretmenler belirleyecek ve istediği okulda seminer çalışmasına alınacaklar.