Haziran ayı ek ders ödemesi nasıl olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Haziran ayı ek ders ödemesi nasıl olacak?


Web Banner

1 Haziran tarihi itibariyle kamuda tüm kurumlarda esnek çalışma bitirilmiş ve milli eğitim bakanlığında eğitim öğretim sınıfındaki öğretmenler dışında tüm personel göreve çağrılmıştı.

Öğretmenlerin Haziran ayı ek ders ödemesi nasıl olacak?

Geçtiğimiz ay yapılan kabine toplantısı sonrasında 28 mayıs tarihi itibariyle 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonlandırılmıştı. Ancak uzaktan eğitim sürecinin 19 Haziran tarihine kadar devam edeceği açıklanmıştı.

Diğer yandan 1 Haziran tarihi itibariyle kamuda tüm kurumlarda esnek çalışma bitirilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığında eğitim öğretim sınıfındaki öğretmenler dışında tüm personel göreve çağrılmıştı.Okullarında ülke çapında yapılan sınavlar için dezenfekte ve temizlik çalışmaları sebebiyle öğretmenler okullara çağırılmamış bu süreçte görev yaptıkları illerde olmak şartıyla ve uzaktan eğitim faaliyetlerine daha verimli bir şekilde devam etmeleri için idari izinli sayılmışlardı.

Öğretmenlerin 19 Hazian tarihine kadar idari izinli sayılmaları sebebiyle bu tarihe kadar tıpkı Mayıs ve Nisan ayında olduğu gibi üzerlerindeki ek ders yükleri kadar ek ders ödenecektir. Diğer yandan 22- 30 Haziran tarihleri arasında yürütecek oldukları seminer çalışmaları için de günlük 3 ek ders ödemesi toplam 21 saat ek ders ödemesi yapılacaktır.

Web Banner
Web Banner