Hastanesine Öz Sağlık-İş Sendikası ve İşçilerden tepki çığ gibi büyüyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hastanesine Öz Sağlık-İş Sendikası ve İşçilerden tepki çığ gibi büyüyor


Web Banner

Sağlık Bakanlığının 200 bin üyeye sahip tek yetkili İşçi Sendikası ÖzSağlık-İş Sendikası, Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığının 200 bin üyeye sahip yetkili İşçi Sendikası Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanlığı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalarla beraber hasta ve çalışan sağlığı ile hasta mahremiyetini hiçe sayan uygulamalarla ilgili İstanbul Valiliğine başvurulduğunu üyelerine ve kamuoyuna duyurdu.

Şube Başkanı Erdem Dinç tarafından yapılan açıklamada, Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde WhatsApp grubu marifetiyle üyelerine yönetim tarafından tehdit içerikli bir mesaj yayınlanarak hasta bakımı, pozisyon verme, hasta taşıma ve hasta temizliği gibi işlemlerin temizlik personelleri tarafından yapılmadığı takdirde haklarında işlem başlatılma tehdidinde bulunulduğu, ancak bu işlemlerin kirli ve enfekte alan temizliği yapan temizlik personellerinden istenmesinin tam anlamıyla bir akıl tutulması olduğunu, hem hasta sağlığı hem hiçbir tıbbi bilgisi bulunmayan çalışan sağlığı ve tıbbi görevi olmadığından dolayı hasta mahremiyeti açısından büyük sakıncalar doğuracağını belirten Başkan DİNÇ, valiliğe yapmış oldukları başvuruda Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğt. Arş. Hastanesini örnek göstererek bir temizlik görevlisi üyelerinin hasta bakımına zorlandığı için hasta yakınları tarafından tacizle suçlanarak iş akdinin sona erdirildiğini de başvurularına konu etti.

Öte yandan 2 Nolu Şube ve Şube Başkanı Erdem Dinç’in  sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ve paylaşımlara işçiler sendikaya destek yönetime ise tepki mesajları yağdırdı…

Yakın zamanda yönetim değişikliği olan Bağcılar eğitim Araştırma Hastanesinde yeni yönetim göreve başladığından Bu yana çeşitli olumsuz konu ve konularla gündeme gelmeye devam ediyor…

Web Banner
Web Banner