Haritanın etkisi dalga dalga yayılıyor! Tartışmaya Almanya da katıldı… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Haritanın etkisi dalga dalga yayılıyor! Tartışmaya Almanya da katıldı…


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine hediye edilen bir haritayı sosyal medya hesabından paylaşması, Yunanistan’da büyük ses getirdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajla haritaya tepki gösterdi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Miçotakis’in Twitter paylaşımını ‘Yunan Başbakanı büyük Yunan adalarını Türkiye’de gösteren haritayı çok ağır şekilde eleştirdi’ başlığıyla haberleştirdi.

ATİNA’DA BÜYÜK RAHATSIZLIK

Kathimerini, Ege Denizi’nin doğusundaki adaları Türkiye’ye ait gösteren haritanın Ankara’daki ‘iktidar ortağı’ tarafından halka açık şekilde yayınlanmasının Atina’da büyük rahatsızlık yarattığını bildirdi. Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar, haritayı ‘özellikle saldırgan, provokatif ve kınanması gereken hareket’ olarak tanımladı. Kathimerini, diplomatik kaynakların haritayı Türkiye’de artan aşırı söylemlerin bir parçası olarak gördüğünü de kaydetti.

İŞTE O HARİTA

Haritayı manşetine taşıyan Ta Nea gazetesi ise, ‘Yayılmacı söylem/Bahçeli’nin haritası ve Akar’ın hayalinin arkasında ne gizli?’ başlığını kullandı. Türkiye’nin bir kez daha tehlikeli bir yolda yürüdüğünü savunan Ta Nea, haritanın Atina’da sert şekilde tepki aldığını yazdı.

To Vima gazetesinde harita ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamaları ‘Ankara çığrından çıktı’ başlığıyla haberleştirildi.

Eleftheros Typos gazetesi, Ege Denizi’nin yarısını Türkiye’ye ait gösteren haritayı ‘Ve Türkiye’de hararet nerede daha da artacak? Bozkurtlar Yunanca Twitter mesajlarıyla Atina’yı yok etmekle tehdit ediyor’ başlığıyla sundu.

CNN Yunanistan da tıpkı Eleftheros Typos’a benzer bir başlık tercih etti, ‘Bozkurtlar: Yunanca tweetle Atina’yı yok etmekle tehdit ettiler.’

Proto Thema internet sitesi, ‘Erdoğan’ın izinden giden Bozkurtlar Yunanca tweet atıyor: Atina’yı yok ederiz’ başlığıyla haberi sayfasına taşıdı.

TARTIŞMAYA ALMANYA DA KATILDI

Devlet Bahçeli’ye hediye edilen tabloyla başlayan tartışmada, Almanya’nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel de devreye girerek Almanya’nın tutumunun net olduğunu söyledi.

“TUTUMUMUZ AÇIK”

Almanya’nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel bugün yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün sorgulanmasının “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Elçi, Erdoğan’dan konuyla ilgili açıklama isteyen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in bir yorumunu retweet ederek “Almanya’nın tutumu açık: Yunanistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin herhangi bir şekilde sorgulanması kabul edilemez” dedi.

Yunan Başbakan Miçotakis ise yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından tüketilmektedir. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye’nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon ortağının son tuhaflıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.”

TÜRKİYE’Yİ ANBEAN İZLİYORLAR

MHP lideri Bahçeli'ye hediye edildi

YUNAN MEDYASI MANŞETTEN VERD,MHP lideri Bahçeli’ye hediye edildiHaberi Görüntüle

Fırtınalı 2020 yazından sonra inişli çıkışlı bir grafik izleyen Türk-Yunan ilişkileri, 2022’ye girildiğinde bahar havasındaydı. Yunan bağımsızlık savaşının iki yüzüncü yılı için ABD’nin başkenti Washington’da 17 Mayıs tarihinde ağırlanan Yunan Başbakan Miçotakis, Beyaz Saray’da ABD lideri Joe Biden’la görüştü. Yunan bayrağının renkleri mavi-beyaz kravat takan ABD lideri, Miçotakis’i ‘Ben Joe Bidenopulos’ cümlesiyle karşıladı.

Miçotakis ABD Kongresi’ndeki konuşmasında Türkiye’yi hedef aldı, Washington’da Türkiye’nin programından çıkarıldığı F-35 jetlerinin Yunanistan’a satışı da konuşuldu.

Miçotakis, ABD Kongresi’nde Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini vurgulayıp Türkiye’ye suçlamalarda bulundu. Kıbrıs açıklamaları Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanan Yunan lider, Türkiye’nin adını anmadan hava sahası ihlallerine de değindi.

Washington turunun ardından bayram eden Atina’daki havanın dağılmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mayıs Pazartesi günü kurduğu “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” cümlesi yetti.

Mayıs ayı ortasından bu yana Ankara-Atina hattında gerginlik hakim. Yunan medyası, Türkiye’den yapılan her açıklamayı anında sayfalarına veya ekranlarına taşıyor.

Yunanistan'dan yeni provokasyon!

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTIYunanistan’dan yeni provokasyon!Haberi Görüntüle

İsrail droneları Ege Denizi'nde

YUNANİSTAN BAYRAM ETTİİsrail droneları Ege Denizi’ndeHaberi Görüntüle

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx