Hâkim bey açığa alındı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hâkim bey açığa alındı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, 2019 yılının Aralık ayında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, ‘haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak’, ‘dolandırıcılık’, ‘tefecilik yapmak’, ‘kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından, aralarında 5 yıldızlı otelin sahibi E.B.’nin de bulunduğu 8 kişi yakalandı.


Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.B. ile birlikte 6 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 2 kişi de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İtiraz üzerine 6 şüpheli de 31 Aralık’ta yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza vermek koşuluyla serbest bırakıldı.

GİZLİ FOTOĞRAF YAKTI

Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame, Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Ancak, mahkeme başkanı Ö.İ.’nin, davada örgüt lideri olarak yargılanan ve hakkında beraat kararı verilen E.B. ile aynı masada yemek yerken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Sanığa ait otelin restoranında gizli çekilen fotoğrafta; masada içki dolu bardakların olduğu, kadınların bulunduğu ve mahkeme başkanı Ö.İ.’nin kapalı mekânda sigara içtiği görüldü. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca (HSK), davasına baktığı iş insanı sanıkla aynı masada yemek yediği görüntüleri basında yer alan hâkim Ö.İ. hakkında 26 Temmuz’da soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda müfettişler, ön incelemesini tamamladı.

Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hâkim Ö.İ., HSK İkinci Dairesi tarafından açığa alındı.