Güneş yeni bir döngüye girdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Güneş yeni bir döngüye girdi

Gökbilimciler gezegenimiz Dünya’nın yer aldığı Güneş Sistemi’nin tek yıldızı olan Güneş’in yeni bir döngüye girdiğini açıkladı.


Gezegenimiz Dünya’nın da yer aldığı Güneş Sistemi’nin tek yıldızı olan Güneş’in solar hareketliliğin artıp azaldığı 11 yıllık döngülerden geçtiği biliniyor.  

Bilim insanları gezegenimiz Dünya’nın yer aldığı Güneş Sistemi’nin tek yıldızı olan Güneş’in yeni bir döngüye girdiğini açıkladı. 

Uluslararası uzmanların yer aldığı 25. Güneş Döngüsü Tahmin Paneli’nin (Solar Cycle 25  Prediction Panel) yaptığı açıklamaya göre, yeni döngü, aslında Aralık 2019’da başladı. 

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Güneş çok değişken olduğu için yeni döngülerin ne zaman başladığını saptamak bilim dünyasının 10 ayını aldı. 

Uzmanların tahminlerine göre 25. döngü, son 11 yıldır yaşadığımız koşullarla çok benzer seyredecek. 

Panelde konuşan ve fizikçi Lisa Upton, 24’üncü döngünün son 100 yılda kaydedilen en zayıf döngü olduğunun altını çizdi. 

Bir sonraki Solar Maximum evresinin ise (Güneş’in en yüksek aktiviteye ulaştığı evre) 2025’te yaşanacağı tahmin ediliyor. 

 

 

 

 

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri