Geylan: “Kariyer Basamaklarında Sınav Olmamalı” « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Geylan: “Kariyer Basamaklarında Sınav Olmamalı”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi.


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 20. Milli Eğitim Şurası başladı. Şura’nın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime dair yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Şuranın açılış oturumuna katılan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile sözleşmeli öğretmenler ve kadrolu öğretmenler arasındaki özlük hakları bakımından yaşanan bir takım haksızlıkların giderileceği kararını duyurmasının olumlu ve güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Geylan, “Ancak bu husustaki köklü çözüm, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıdır” dedi.

Öğretmenleri bölük pörçük eden istihdam yöntemlerine karşı çıktıklarını belirten Geylan, “Sözleşmeli ve ücretli öğretmen istihdamına son verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz kadroya geçirilmeli ve akabinde öğretmen atamaları sadece kadrolu olarak yapılmalıdır. Bu konuda Hükümetin 2011 ve 2013 yıllarında yaptığı gibi tüm 4/B’li meslektaşlarımızı kadroya almasını bekliyoruz” dedi.

Kariyer basamaklarının belirlenmesine yönelik açıklamalar hakkında da görüşlerini bildiren Geylan, kariyer basamakları belirlenirken sınav yapılacak olmasının uygun olmadığını kaydetti. Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM görüşmelerinde bu hususun mutlaka revize edilmesi gerektiğini bildirdi. Geylan şunları kaydetti: “Türk Eğitim-Sen olarak, 2005 yılından itibaren öğretmenlerimizin kariyer basamaklarının hizmet yılı esasına göre (10 yıl ve 20 yıl olarak) belirlenmesini talep ediyoruz. Sayın Erdoğan’ın bu doğrultuda yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Buna göre; 10 yıllık öğretmenler Uzman, 20 yıllık öğretmenler Başöğretmen olarak kariyer sahibi olacak. Uzman öğretmenler 1.000 TL, Başöğretmenler de 2.000 TL zam ve 1 derece alacaklar. Teşekkür ediyoruz. Ancak kariyer basamakları belirlenirken, sınav yapılacak olması uygun değildir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM görüşmelerinde bu husus mutlaka revize edilmelidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adaylık Kaldırma Sınavı’nın kaldırılacağını ifade etmesi hakkında da açıklama yapan Geylan, “Genç meslektaşlarım adına Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Doğru olan bu idi. Çünkü yıllarca eğitim fakültelerinde dirsek çürüten, bu fakültelerden başarıyla mezun olan, ardından gece gündüz KPSS’ye çalışan, KPSS’de yüz binlerce adayla yarışarak yüksek puan alan, bir yıl performans değerlendirmesine tabi tutulan öğretmenlerimizi bir de Adaylık Kaldırma Sınavına almak abes bir uygulamaydı. Bu hususta Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.”

 

Web Banner
Web Banner