GEYLAN: `DAHA KAÇ ÖĞRETMENİMİZİN DARP EDİLMESİ GEREKİYOR? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

GEYLAN: `DAHA KAÇ ÖĞRETMENİMİZİN DARP EDİLMESİ GEREKİYOR?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Şehit Pilot İbrahim Gerçek Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan’ın bir veli tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesini kınadı.


MEB’e çağrıda bulunan Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarına şiddet konusunda somut tedbirlerin hayata geçirilmesi için adım atmaya davet etti.  Sendikamız tarafından hazırlanan ve Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ tarafından TBMM’ye sunulmuş olan kanun teklifinin bir an önce yasalaşması gerektiğini de hatırlatan Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarına şiddeti önlemek için  MEB’in daha aktif bir pozisyon almasının vaktinin  çoktan geldiğini bildirdi.

Genel Başkan açıklamasında şunlara yer verdi:

“Lüleburgaz Şehit Pilot İbrahim Gerçek Ortaokulu Müdürü Sibel DOĞAN hanımefendi, bir veli tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrıda bulunuyor ve eğitim çalışanlarına şiddet konusunda somut tedbirlerin hayata geçirilmesi için adım atmaya davet ediyoruz.

Eğitim çalışanlarına şiddeti önleme amacıyla sendikamız tarafından hazırlanan ve Iğdır Milletvekili Sayın Yaşar Karadağ tarafından TBMM’ye sunulmuş olan kanun teklifi bir an önce yasalaşmalıdır. Bu konuda da MEB in daha aktif bir pozisyon almasının vakti artık çoktan gelmiştir.”