Gençlere vergisiz telefon ve ücretsiz internet için başvurular başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Gençlere vergisiz telefon ve ücretsiz internet için başvurular başladı


“Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği (10 GB) verilmesi” kararının ayrıntıları belli oldu.

“Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi” kararının usul ve esaslarını belirleyen tebliğe göre, açık öğretim hariç yüksek öğretim kurumuna kayıtlı öğrencilerin yararlanacağı destek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ile 26 yaşından gün almama şartı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAraç piyasasındaki gerileme hızlandı: Sıfır araçta en ucuz 4 model!Haberi Görüntüle

İNTERNET DESTEĞİ İÇİN BELİRLENEN ŞARTLAR

Tebliğde teknolojik cihaz ve internet desteği için belirlenen şartlar şöyle: “Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayar cihazı ile mobil telefon cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 lirasından az olması, cihazın ikinci el olmaması, satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, teknolojik cihaz ile internet desteği için bildirilen IBAN numarasının ve kullanılacak telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması gerekmekte.”

10 GB İNTERNET DESTEĞİNE BAŞVURULAR NE ZAMAN?

10 GB ücretsiz internet desteği başvuruları Bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. 14 Kasım Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide “ İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılır.” ifadesi kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREv sahibi ve kiracılar dikkat: Taraflar birbirini anlar hale geldi! Kirayı zamsız öde teklifiHaberi Görüntüle

10 GB İNTERNET DESTEĞİ KAÇ AY SÜRECEK?

Bakanlık bilişim sistemi üzerinden başvuru yaparak internet desteği alması onaylanan öğrenciler, bu imkanı öğrenim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 12 ay boyunca kullanabilecek.

Öğrencilere bu süre zarfında her aya 10 GB ücretsiz internet erişimi sunulacak.