Fiyat kontrolleri yapmak ve haksız uygulamaları engellemek için toplantılar devam ediyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Fiyat kontrolleri yapmak ve haksız uygulamaları engellemek için toplantılar devam ediyor


Web Banner

Gıda fiyatlarının fahiş artmasını önlemek için kurulan Komite, dün bir araya gelerek; spekülatif fiyat artışlarının engellenmesine yönelik çalışmalarının arttırılması doğrultusunda karar aldı.

Dünyada yüksek seyreden gıda fiyatları, gıdaya erişim sorunu ve kuraklık gibi etmenlere bir de spekülatif fiyat artışları getirildiğinde ortaya çıkar rakamlar tüketiciyi zorluyor.

Fiyat kontrolleri yapmak ve haksız uygulamaları engellemek için devreye giren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi dün bir toplantı daha yaparak, gelişmeleri masaya yatırdı.

Spekülatif fiyat artışlarının engellenmesine yönelik çalışmalar artacak

Komitesi’nin toplantısında, spekülatif fiyat artışlarının engellenmesine yönelik çalışmalarının arttırılmasına karar verildi.

Bakanlık temsilcileri ve ilgili kurumlar toplantıya katıldı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Çiğ süt ve kırmızı et piyasası görüşüldü

Toplantıda, Komitenin aldığı önceki kararlardaki gelinen aşama ve yapılan çalışmalar değerlendirildi. Çiğ süt ve kırmızı et piyasası başta olmak üzere gıda arz güvenliği konuşuldu.

Yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatları incelendi

Komitede, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler analiz edildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri yem ve gübre sektöründe daha aktif rol alacak

Gerekli tedbirlerin alındığı vurgusunun yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Diğer taraftan, bazı tarım ve gıda ürünlerinde maliyetlerdeki gelişmelerden bağımsız olarak haksız ve spekülatif fiyat artışı yaşandığına dikkat çekilmiş ve bu yöndeki artışların engellenmesini teminen gerekli çalışmaların ilgili kurumlar nezdinde artırılarak devam edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yem ve gübre sektöründe piyasada daha aktif rol almasına yönelik adımlar atılacaktır. İlerleyen dönemde de gıda arz güvenliğinin sürdürülebilir olmasını teminen fiyat istikrarını gözeterek ilgili kurumlarla güçlü bir iş birliğinin tesisine devam edilecektir.

Web Banner
Web Banner