Fitch, Türkiye’nin büyüme tahminini yüzde 3,9’dan 4,1’e çıkardı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Fitch, Türkiye’nin büyüme tahminini yüzde 3,9’dan 4,1’e çıkardı

Fitch, gelişen ülkelerde orta vadeli potansiyel büyüme tahminlerini revize etti. Kurum, 10 gelişmekte olan ülkeye ait tahminin düşürürken, Türkiye’ye ait büyüme tahminini ise yükseltti.

Bu haber 03 Kasım 2023 - 14:44 'de eklendi ve 127 kez görüntülendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, gelişen ülkelerde orta vadeli potansiyel büyüme tahminlerini revize etti.

Kuruluş, Türkiye’ye yönelik tahminini de yüzde 3,9’dan yüzde 4,1’e çıkarttı.

Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm (GEO) raporunda yer alan 10 gelişmekte olan ülke (GOÜ) için orta vadeli potansiyel büyüme tahminini GSYH ağırlıklı ortalama bazda yüzde 4’e düşürdü.

2021’de yapılan bir önceki değerlendirmede bu oran yüzde 4,3 seviyesindeydi.

Çin’in arz yönlü büyüme potansiyeli tahmininde 0,7 puanlık düşüş

Kuruluş aşağı yönlü revizenin temel nedeninin Çin’in arz yönlü büyüme potansiyeli tahminindeki 0,7 puanlık düşüş olduğunu belirtti.

Ağırlıklandırılmamış bazda ortalama 10 gelişen ülkenin potansiyel büyümesi, diğer bölgelerdeki yukarı yönlü revizyonları yansıtacak şekilde değişmeyerek yüzde 3’te kaldı.

Çin’in büyüme tahmini yüzde 5,3’ten yüzde 4,6’ya indirdi

Fitch, Çin için büyüme tahminini yüzde 5,3’ten yüzde 4,6’ya, Rusya için yüzde 1,6’dan yüzde 0,8’e, Kore için yüzde 2,3’ten yüzde 2,1’e ve Güney Afrika için yüzde 1,2’den yüzde 1’e düşürdü.

Hindistan ve Meksika’nın sermaye/işgücü oranının çok daha iyi bir görünüme sahip olmasından faydalanarak bu iki ülke için yukarı yönlü düzeltmeler yapıldı.

Hindistan’ın büyüme tahminini artırdı

Hindistan tahmini yüzde 5,5’ten yüzde 6,2’ye, Meksika tahmini ise yüzde 1,4’ten yüzde 2’ye yükseltildi. Polonya için tahmin yüzde 2,6’dan yüzde 3’e, Brezilya için yüzde 1,5’ten yüzde 1,7’ye ve Endonezya için yüzde 4,7’den yüzde 4,9’a revize edildi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN