Faiz kararı sonrası gözler piyasalara çevrildi: Altını olanlar için dikkat çeken uyarı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Faiz kararı sonrası gözler piyasalara çevrildi: Altını olanlar için dikkat çeken uyarı

Bu haber 25 Kasım 2023 - 11:27 'de eklendi ve 139 kez görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplandı.

Toplantıda politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 40 seviyesine çıkarıldı. Peki dolar ve altında yön ne olur? İşte detaylar…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDilan Polat için intihar iddiası! Avukatları acil olarak cezaevine gittiHaberi Görüntüle

KARAR SONRASI PİYASALAR NASIL ETKİLENDİ?

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Faiz artırımı piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken karar metninde faiz artırım döngüsünün sonuna gelindiğinin belirtilmesiyle birlikte piyasalar ilk önce pozitif algılandı. Ancak seansın sonuna doğru yatırımcıların kar alma isteği ağır bastı ve günün sonunda endeks negatif tarafta yer aldı.

Volatilite artmış olmasına rağmen dolardaki sakin seyrin pek bozulmadığını söyleyebiliriz. Altın ise 1837 seviyesine kadar gerilerken günü 1858 seviyesinde tamamladı.

BORSA NASIL TEPKİ VERDİ?

Faiz artışı görülmesine rağmen piyasalar bu karardan pek etkilenmediğini gözlemledik. Bunun metinde faiz artırım döngüsünün sonuna gelindiğinin belirtilmesinin etkili olduğunu düşünmekteyiz. Alınan faiz artırım kararıyla birlikte piyasada pozitif reel getiri mottası oluşurken bu durum yabancı ve kurumsal yatırımcıya da kapı araladığını düşünmekteyiz.

Yaklaşık 1 yıldır faiz artırım döngüsü içerisinde ortodoks politikalara yaklaşılması ve ülke ekonomisinin öngörülebilirlik olgusunun oluşması endekslere olumlu olarak yansıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTehdit ve şantajla suça sürüklendiHaberi Görüntüle

ALTINDA YÜKSELİŞİN DEVAMI GELİR Mİ?

Bu hafta 3 hafta önceki Fed kararının toplantı tutanaklarının aldık ve tutanaklar sonrasında Fed faiz indirim beklentileri mart ayından mayıs ayına taşınırken faiz artırımının sonuna gelindiğine yönelik beklentiler arttı.

Bu durum altında 2000$ seviyesine gelinmesine yol açarken gram altında da rekor seviyeler test edildi. Fed tarafından faiz indirim beklentilerinin devam etmesi ve kurdaki ılımlı yükselişin de devam etmesi durumunda altında yükseliş beklentilerini korumaktayız.”

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN