EYÜPSULTAN MEB TEMAÜL KURAL TANIMIYOR!.. « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EYÜPSULTAN MEB TEMAÜL KURAL TANIMIYOR!..

Hala Türk Eğitim Sen’i yok sayarsak prim elde ederiz diye düşünen varsa aldanıyor.


Web Banner
Hala Türk Eğitim Sen’i yok sayarsak prim elde ederiz diye düşünen varsa aldanıyor. Hala teamülleri çiğnersek ve malum sendikanın güdümünde olursak yerimiz sağlamdır diye düşünen varsa bedel ödemeye de hazır olmalıdır. Defalarca görüştüğümüz halde hiçbir konuda ilerleme sağlayamadığımız Alper Asım Özer Eyüp Sultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı günden beri taraflı bir yönetim sergilemekte ve ne yazık ki ne teamül, ne kural ne de kaide tanımamaktadır..
Yanına aldığı tetikçi şube müdürleriyle ve malum sendika işbirliğiyle Alper Asım Özer’in marifetlerini sayarsak;
1- Söz gelimi yeni atamalar arefesinde Emekli olan Rami Orta Okulu Müdürü Mehmet Bağcı teamüller gereği okuldaki en tecrübeli müdür yardımcısı Yavuz Selim Eran’a vekaleti bırakmak istemiş ve dilekçesini almıştır. Ancak insan kaynaklarından sorumlu Adem Say sırf kendi sendikasından değil diye üç haftalık bir görevlendirmeye direnmiş dilekçesini dikkate almamıştır. Bununla yetinmeyip diğer müdür yardımcılarına görevlendirme teklifinde bulunmuş onlar kabul etmeyince baskı kurmuş ve diğer müdür yardımcılarından birine görevlendirmeyi vermiştir. Kendisine bunu neden yapıyorsun diye sorduğumuzda idarenin takdiridir demiştir ve ne yazık ki o takdir bir kez dahi Türk Eğitim Sen lehine işlememiştir.
2- Teamüller gereği müdür yardımcıları görevlendirmeleri müdürün teklifiyle olmaktadır. Nitekim Eyüp Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi üç isim belirleyerek müdür yardımcısı talebinde bulunmuştur. Fakat bu talebi iki ay karşılık bulmamıştır. Müdire hanım sendikal ayrım yapmadan Türk Eğitim Senli, Eğitim Bir Senli ve sendikasız üç ayrı kişi teklif etmiştir. Üçüncü ayın sonunda Türk Eğitim Senli ve sendikasız kişi çizilmiş üç Eğitim Bir Senli görevlendirilmiştir. Bu görevlendirdiği kişiler tamamen Türk Eğitim Senli Müdire Hanımı yıldırma amaçlı yapılmıştır.
İmam Hatip müdiresi trafından Müdür yardımcısı olarak teklif edilen S.A nın daha önce EB de olması ve sendika değiştirip Türk Eğitim Sen’e geçtiği için için görevlendirilmesi için ilçeden ile gönderilmemiştir. Burada da İlçe Müdürünün sendika güdümünde kaldığı açıkça görülmüştür.
3- Alibeyköy MTAL de beş kadrolu müdür yardımcısı dururken okul müdürü izinli ayrıldığında vekaleti bir gün dahi kadrolu müdür yardımcılığı yapmayan Ö.S kişiye vermiş ve kendi müdür yardımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bunun ilçenin ve sendikanın baskılarıyla yapıldığı daha sonra ifade edilmiştir.
4- Yine Alibeyköy MTAL de kadrolu müdür yardımcıları dururken sırf EBS li diye bir gün dahi müdür yardımcılığı yapmamış kişi sendikanın ve ilçe insan kaynaklarının baskısıyla baş muavin olarak görevlendirilmiştir..
5- İlçede birçok kadrolu şube müdürü varken insan kaynakları görevlendirme şube müdürü olan bir okul müdürü ve sendikanın yönetim kurulu üyeliği yapmış kişiye vermekle İlçe Müdürünün ne kadar güdümlü hale geldiğini açıkça göstermiştir.
6- Diğer ilçelerde görevlendirme şube müdürlerinin görevleri sona erdirildiği halde Eyüpsultan’da hala görevleri başındadırlar. Bu da yetmiyor gibi İlçe Müdürü ilçede İnsan kaynakları gibi bir görevi de bu görevlendirme şube müdürüne vererek Eğitim Bir Sen’i memnun etme yolunu seçmiştir.
7- Sonuç olarak 24 Ağustos tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak giden Adem Say ile ilgili mesai arkadaşı Lokman İpek’in müdürler gurubuna yazdıkları ibretlik sözler İlçe Müdürü Alper Asım Özer’in kimlerle çalıştığının açık göstergesidir.
İlçedeki görevlendirmelerin neredeyse tamamını EB’nin onayına sunarak yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü devletin görevlisi olmaktan uzaklaşmış bir sendikanın emir eri olmuştur.
Remzi Özmen
Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Temsilcisi
Türk Eğitim Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı

Remzi ÖZMENremzi_ozmen1453@hotmail.com
Web Banner
Web Banner