Erdoğan-Biden görüşmesinde kirli algı operasyonu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan-Biden görüşmesinde kirli algı operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO toplantısı öncesinde Biden ile yaptığı ayak üstü görüşme, kirli bir algı operasyonunun parçası olarak kullanılıyor.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğqan, ABD Başkanı Joe Biden ile NATO görüşmesi sonrasında önemli bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantı öncesinde salonunda ayaküstü samimi ve verimli bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan’ın bu anları, kirli bir propagandanın parçası olarak kullanılmaya çalışıyor. Türkiye’den de bazı medya organları, bu kirli siyasete çanak tutuyor.

ÜSTÜNLÜK ALGISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki yanında oturan Joe Biden, yerine geçtiği sırada, Erdoğan’ın sandalyesinden geçerken selam verdi. Tam o sırada kendisi gören Erdoğan ayağa kalkarak selamına karşılık verdi. Karşılıklı tokalaşma ve samimi bir sohbet gerçekleştiren iki liderin bu anları, kirli bir algı operasyonunun parçası haline getirildi.

Erdoğan’ın ayağa kalkışı sırasında Biden’ın elini tutması anı, Reuters tarafından amacından çarptırılmış bir şekilde servis edildi. Görüntüleri haberlerinin en başında veren Guardian, Rudaw gibi uluslararası medya kuruluşları sosyal medyada bu fotoğraf ile algı çalışması yaparken, Oda TV de aynı yöntemle haberi paylaşarak görenleri şaşırtmadı.

Cumhuriyet gazetesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda malum fotoğraf karesine yer verirken, gelen tepkiler sonrasında paylaşımını değiştirdi.

AA FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Reuters’ın, uluslararası yayın kuruluşlarıyla paylaştığı fotoğraflar, kirli algı operasyonunun parçası olarak kullanılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden’ın ilk görüşmelerine ait görüntüler, Anadolu Ajansı tarafından paylaşıldı.

Belçika’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile toplantı öncesi sohbet etti. pic.twitter.com/yCeC9xHfMA

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) June 14, 2021

Servis edilen ve medya kuruluşları ile paylaşılan görüntülerde Biden ile Erdoğan görüşmesinin anlarına ait tüm fotoğraflar açıkça görülebiliyor.

 

Web Banner
Web Banner