Emeklilere evde maaş dönemi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Emeklilere evde maaş dönemi!


İçişleri Bakanlığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların emekli maaşlarının evlerinden alabilmeleri için 81 İl valiliğine talimat verdi.

Talimata göre, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve PTT ile varılan mutabakat kapsamında valilikler ve kaymakamlıklar koordinasyonunda sokağa çıkma yasağı olanların maaş ödemeleri evlerinde yapılmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağı olanların maaş ödemeleri, öncelikle banka görevlileri aracılığıyla, banka görevlilerinin yetersiz kaldığı yerlerde ise valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonundaki Vefa Sosyal Destek Grubu ile yapılacağını açıkladı.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği talimatta, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların emekli maaş ödemelerinin evlerinden alabilmeleri için Vakıfbank, Halkbankası, Ziraat Bankası, PTT ve Denizbank ile mutabakat varıldığı belirtildi. 4 banka ve PTT şubeleri emekli maaş ödemelerinde valilikler ve kaymakamlıklar koordinasyonunda yapılacağı, ödemelerin yapılmasında öncelik banka görevlilerinde olduğu, banka görevlilerinin yetersiz kaldığı yerlerde Valilik/Kaymakamlıklar tarafından Vefa Sosyal Destek Grubundan banka şubelerine bildirilecek yetkili kamu görevlileri aracılığıyla yapılacağı ifade edildi.

Talimat kapsamında sokağa çıkma yasağı olanların maaş ödemelerine başlandı. Evden maaş ödemesi şu şekilde oluyor:

“65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar evde ödeme/Havale-EFT talimatı konusundaki taleplerini Valilik/Kaymakamlıklara 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar aracılığıyla iletiyor. Şubede iletilen talimata istinaden müşteri hesabından yetkili kamu görevlisine ödeme yapılıyor. İşlem tutarı kendisine teslim edilen banka görevlisi ile yetkili kamu görevlisi müşterilere işlem tutarı teslim ettikten sonra, ödemelerin yapıldığına dair tutanağı ilgili banka şubesine teslim ederek süreci tamamlıyor. Müşterinin adresinde bulunamaması halinde tutar yetkili kamu görevlisi tarafından Banka şubelerine iade ediliyor.”

Sürece ilişkin olarak kullanılacak olan formlar ve süreç bilgiler söz konusu banka şubeleri ve PTT ile paylaşıldı.

Web Banner
Kızılay Web Banner 250X250

avcılar escort sitesiantalya escort sitesiataköy escort sitesiataşehir escort sitesiavrupa yakası escort sitesibahçelievler escort sitesibahçeşehir escort sitesibakırköy escort sitesibeşiktaş escort sitesibeylikdüzü escort sitesibodrum escort sitesibursa escort sitesieskişehir escort sitesietiler escort sitesifatih escort sitesigaziantep escort sitesihalkalı escort sitesiizmir escort sitesiizmit escort sitesikadıköy escort sitesikartal escort sitesikayseri escort sitesikocaeli escort sitesikonya escort sitesikurtköy escort sitesikuşadası escort sitesimaltepe escort sitesimecidiyeköy escort sitesimersin escort sitesipendik escort sitesisamsun escort sitesişirinevler escort sitesişişli escort sitesitaksim escort sitesiümraniye escort sitesidenizli escort sitesidiyarbakır escort sitesiistanbul escort sitesinişantaşı escort sitesi

BU LİNKLER BURADA KALACAK YOKSA SİTENİ SİLERİM !escort bayan Mecidiyeköyescort bayan Şişliescort bayan Bakırköyescort bayan Halkalıescort bayan Avcılarescort bayan Şirinevlerescort bayan Bahçeşehirescort bayan Taksimescort bayan Beşiktaşescort bayan Kartalescort bayan Kadıköyescort bayan Ümraniyeescort bayan Anadolu Yakasıescort bayan Maltepeescort bayan Beylikdüzüescort bayan Pendikescort bayan Avrupa yakasıescort bayan Adanaescort bayan Kocaeliescort bayan Antalyaescort bayan Gaziantepescort bayan beşiktaşescort bayan ataköyescort bayan şişli