Ek gösterge düzenlemesinin detayları belli oldu! İşte maaş ve ikramiyelere yansıyacak zamlar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ek gösterge düzenlemesinin detayları belli oldu! İşte maaş ve ikramiyelere yansıyacak zamlar


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren ek gösterge düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı, tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış olacağını söyledi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük.

”TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGELERİNDE 600 PUAN ARTIŞ OLACAK”

Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanacak. Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600’den 4 bin 400’e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200’den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır.

MEMUR VE EMEKLİ AYLIKLARINDA NE KADARLIK BİR ARTIŞ MEYDANA GELECEK?

Memur ve emekli aylıklarında ciddi artışlar meydana geleceğini belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“En düşük 300 lira ile 1300 lira arasında memur maaşlarında artış meydana gelecek. En önemlisi ise emekli ve emekli ikramiyelerinde ciddi kazanımlar olacak. Emekli ikramiyelerinde 40 bin lira ile 50 bin lira arasından ciddi artışlar göreceğiz.

Örneğin ek göstergesi 3000 olan bir emeklinin maaşında yeni ek gösterge birlikte 1371 liralık bir artış meydana gelecek. Emekli ikramiyesi ise 49 bin lira yükselecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan yeni kredi paketini açıkladı! Daire başına 50 bin lira ödenecekHaberi Görüntüle

Web Banner
Web Banner