Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin ek ders ücretlerinin hesaplanma şeklinde yeni bir düzenlemeye gidiyor. Bu yeni sistemle birlikte ek ders ücretleri manuel olarak hesaplanmayacak ve hataların önüne geçilmesi hedefleniyor.
MEBBİS Sistemi Üzerinden Otomatik Hesaplama
Mevcut sistemde öğretmenlerin ek ders ücretleri, okul yöneticileri tarafından girilen verilere dayanarak hesaplanıyordu. Ancak bu yöntemde sık sık hatalar yaşandığı için MEB, bu süreci dijitalleştirme kararlılığına gitti. Yeni sistemle birlikte ek ders ücretleri MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) üzerinden otomatik olarak hesaplanacak.
Bakanlık, ek ders ücretlerinin manuel hesaplanması uygulamasını tamamen sonlandıracak. Öğretmenlerin ders saatleri ve ek ders bilgileri MEBBİS sistemine otomatik olarak işlenecek ve bu verilere göre ücret hesaplaması yapılacak. Bununla birlikte, kesintiler de sistem üzerinden otomatik olarak uygulanacak.
Hata Payı Azalacak
Bu düzenleme sayesinde ek ders ödemelerinde yaşanan hataların önüne geçilmesi planlanıyor. Aynı zamanda, ödeme dönemlerinde yaşanan gecikmelerin de azalması bekleniyor.
MEB yetkilileri, yeni sistemin 2025 yılının ilk yarısında uygulamaya geçeceğini ve detaylı bilgilendirmenin resmi duyurularla yapılacağını belirtti.