Kamu kurumlarında görev yapan uzman, müfettiş ve denetçilere yönelik önemli maaş artışlarını içeren düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından TBMM’ye sunuldu. Teklif kariyer meslek olarak kabul edilen birçok unvanda ciddi iyileştirmeler içerirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve araştırmacı kadrolarının düzenleme kapsamının dışında bırakılması eğitim camiasında büyük tepki doğurdu.
MEB Personelinin Yıllardır Beklediği “Maaş Adaleti” Bir Kez Daha Görmezden Gelindi
Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir dillendirilen en büyük sorunlardan biri, il ve ilçe teşkilatındaki yönetici personelin maaşlarının öğretmen ve okul yöneticilerinin bile gerisine düşmesi.
Düzenlemenin kapsamına dahil edilmeyen kadrolar:
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları
İl/İlçe Şube Müdürleri
Araştırmacılar
Bu unvanlarda görev yapan yöneticiler, yıllardır hem yetki hem sorumluluk bakımından ağır bir yük taşımalarına rağmen, mali haklarında kayda değer bir iyileştirme yapılmadığını belirtiyor.
“Öğretmen Benden Fazla Maaş Alıyor” Serzenişi Giderek Yayılıyor
Mevcut maaş skalasına göre birçok ilde:
Okul müdürleri
Okul müdür yardımcıları
Bazı öğretmenler
MEB il ve ilçe teşkilatındaki şube müdürlerinden ve müdür yardımcılarından daha yüksek maaş alıyor.
Bu durum, özellikle taşra teşkilatında ciddi bir motivasyon kaybına ve yöneticilik görevine karşı isteksizliğe neden oluyor.
MEB Yöneticilerinden TBMM’ye Çağrı: “Teklife Biz de Dahil Edilmeliyiz”
Teklifin komisyonda görüşülmesinin ardından sosyal medya ve sendikal kanallarda yoğun bir tepki oluştu. MEB çalışanları, düzenlemenin adil ve kapsayıcı hale getirilmesini talep ediyor.
Yöneticilerin ortak çağrısı şöyle:
“Kariyer mesleklere yönelik iyileştirmeleri destekliyoruz ancak MEB yöneticilerinin dışarıda bırakılması kabul edilemez. Teklife il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve araştırmacılar da eklenmelidir.”