Eğitim-Bir-Sen’den Uluslararası sendikacılık dersi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim-Bir-Sen’den Uluslararası sendikacılık dersi


Web Banner

4. Uluslararası Sendikacılık Eğitimi Sertifika Programı, 18 ülkeden eğitim sendikası temsilcisinin katılımıyla Genel Merkez’de başladı. Üç hafta sürecek programın açılışında konuşan Ali Yalçın, ter renginin dünyanın her yerinde aynı olduğunu ifade ederek, uluslararası sendikalarla ortak paydalarının emek ve adalet olduğunu söyledi.

Uluslararası eğitim sendikalarıyla yaptıkları eğitim ve iş birliği anlaşmalarının gereği olarak bu tür programları gerçekleştirdiklerini kaydeden Yalçın, “Bu çalışmalarımız, programlarımız devam edecek. Dayanışmayı, istişare etmeyi, tecrübe paylaşımında bulunmayı ve sorunlara ortak çözümler üretmeyi önemsiyoruz” şeklinde konuştu.


Yalçın, gelir dağılımında adaletin sağlandığı, daha adil, insani, huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Eğitim sendikalarıyla karşılıklı çalışma prensibi benimseyerek, iş birliği ağını her geçen gün genişlettiklerini söyleyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Emek örgütlerinin her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmaları gerekmektedir. Çalışma hayatındaki sıkıntıları, çelişkileri, zorbalıkları görmeli ve bunları birlikte mücadele ederek ortadan kaldırmalıyız. Birlikte olma irademizi, iş birliği konuları çeşitliliğimizi ve adil dünya düzeni için mücadele etme azmimizi artırdığımızda ortaya çıkacak sonuç, sömürünün olmadığı, huzurun, barışın ve hakça bölüşümün hayat alanı bulduğu bir dünya olacaktır. Programın şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.”



Web Banner
Web Banner