Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No’lu Şubeden Örnek Çalışma « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No’lu Şubeden Örnek Çalışma

‘Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube ,Suriye’nin CERABLUS Şehrinde 48 yetim kız çocuğun ;eğitim, barınma, sağlık ihtiyaçlarını karşılanacağı güzel bir çalışmaya 48 kişilik Kız Yetimhanesi yaptırıyor.


Web Banner

Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu  aldıkları kararla üyelerinin desteğiyle Suriye’nin Cerablus Şehrinde  kız yetimhanesi yapmak için çalışmalarını başlattı. Eğitim Bir Sen’in emektar şube başkanlarından  merhum Erol Battal’ın adını yaşatacak olan kız yetimhanesi için IHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) ile gerçekleştirilecek proje kapsamlı bir yetimhane olacak.

 48 yetim kız çocuğun ; eğitim, barınma, sağlık ihtiyaçlarını karşılanacağı yetimhane Suriye’deki mazlum, mahsun çocuklara bir nefes aldıracaktır.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

            İstanbul Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube başkanı Mükremin Köse yapmış olduğu açıklamada: Bu projeyi gerçekleştirmek için almış oldukları karardan memnuniyetini ve heyecanını tüm milletimizle paylaşmak istediğini dile getirdi.Bir 15 kişi, çocuk, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava görseli olabilir

 EBS 1 nolu şube başkanı Mükremin Köse, yaptığı açıklamada;

              “Ülkemizin geleceği için gecesini gündüzüne katan üyelerimiz, savaş, açlık, yoksulluk içerisinde yaşayan ümmetin yetimlerini, kendi çocuklarından ayırmayacağını biliyoruz. Bu konudaki duyarlılığını göstermeleri için üyelerimize ve hayırseverlere bir fırsat oluşturmak istedik.” diye dile getirdi. Yine sözlerine:

            ”Kim demiş her şeyin bitişi ölüm / Destanlar yayılır mezarımızdan” Mısralarını yazarken destanlar yazacakları birçok hayalleri vardı Eğitim Bir Sen Sendikamızın kurucu başkanı Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının.  Kurmuş oldukları Sendikamızın en temel prensibi olmuştu haksızlığa uğrayanların yanında olmak. Başta Türkiye’de yaşayan insanlarımız olmak üzere dünyanın herhangi bir yerindeki mazlumların yanında bulunmayı kendilerine görev addetmişlerdi. Özellikle İslam Coğrafyası’nın içinde bulunduğu durum karşısında emperyalist güçlerin sömürü düzenine karşı durmuş tarihin ve kültürümüzün üzerimize yüklediği misyona öncülük etmek derdimiz olmuştur. Öncü bir güç olarak var olan Eğitim Bir Sen tarihin ve kültürümüzün üzerimize yüklediği misyonu yerine getirmek için çabalamaktan hiçbir zaman geri durmadı. Dün olduğu gibi bugün de durmadan mazlum milletlerin yanına koşmaya, dertlerine derman olmaya çabalıyoruz.” Diyerek sürdürdü.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

            İstanbul Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube başkanı Mükremin Köse: “Bizler de aynı heyecanla, aynı amaçlarla destanlar yazmak için üyelerimiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nerde bir mazlum, nerde bir muhtaç, nerde haksızlığa uğrayan biri varsa tereddüt etmeden yanına koşmak için var gücümüzle çabalamaya devam edeceğiz.”

Bir Murat Kılıç ve Samet Uğur dahil 17 kişi, çocuk, ayakta duran insanlar ve gökyüzü görseli olabilir

            Her çocuk, sevgi, merhamet, şefkat ile büyümeli. Hele ilerde toplumun önder neslini yetiştirecek olan kız çocukları.  Kızlar büyüdüklerinde toplumun anneleri olacaklar. Merhamet, sevgi, şefkat ile büyümeleri gereken kız çocukları bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Özellikle Yüce Yaratan’ın emrettiği gibi emrettiği yolda dosdoğru çabalamak için yetimlerimize ulaşmayı arzuluyoruz.

Bu amaçla Eğitim Bir Sen İstanbul 1 Nolu Şubesi olarak üyelerimizin ve hayırda yarışan hayırseverlerin katkılarıyla yetimhanemizi el birliğiyle inşa ediyoruz.

Bir Samet Uğur, Tuncay Eyidenbilir, Murat Kılıç ve Hakan Yetkin dahil 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

– “… Yetimlere nasıl davranacağınız hakkında sana sorarlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek onları iyi yetiştirmek en hayırlı olandır.” Ve onların hayatlarını paylaşırsanız unutmayın ki, onlar sizin kardeşlerinizdir. Allah bozgunculuk yapanları da düzeltmeye çalışanları da en iyi bilir.” (Bakara 220)

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

“Bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız.”Hadisin ravisi Malik İbni (Enes  (Müslim, Zühd 42.)

Ayet-i Kerime ve Peygamber efendimizin Hadis-i  Şerifi ışığında “Kardeşlerimizin Derdine Derman Olmak” için çıkılan bu yolda tüm dertli insanları yanımızda görmek istiyoruz. Mazlum coğrafyanın çocuklarına ulaşmak, onları mutlu etmek en büyük arzumuzdur.

asd.jpg

Web Banner
Web Banner