Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Sözcü Gazetesini’ yalanladı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Sözcü Gazetesini’ yalanladı!

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim kapsamında alınan Akçadam Köyü İlkokulu öğrencilerinin daha donanımlı sınıflarda daha nitelikli eğitim ortamına kavuşacakları bildirdi.


Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında “Meriç ilçesindeki Akçadam Köyü İlkokulu” ile alakalı çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtilen bir açıklama yayımlayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada, iadıgeçen okulda, 18 öğrencisiyle birleştirilmiş sınıfta tek öğretmenle eğitim öğretim yapıldığı, anasınıfında da 11 öğrenci kayıtlı olmasına karşın çoğunluğunun devam etmediği belirtildi.

Binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığı belirtilen açıklamada, “okul binasının, tek derslikte 18 öğrenci ile öğretime sürmesi için onarımına2 milyon ek harcama yapılsa bile gelecek senelerde potansiyel öğrenci sayısı göz önüne alındığını ve öğrenci artışı öngörülmediğinden eğitim öğretimin sürdürebilir olmadığının anlaşıldığı”ifade edildi.

Devletin köylerde eğitim niteliğini ve standartlarını artırmak için her çeşit olanağı seferber ettiği ifade edilen açıklamada,”Çocuklarımızın sevkiyatını yapacağımız Kavaklı Hürmüz ve İbrahim Ataş İlkokul binasında Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, proje sınıfları, okul kütüphanesi, yemekhane ve sınıflarda etkileşimli tahtalar bulunur. Akçadam Köyü İlkokulunda tek bir derslikte birleştirilmiş sınıf uygulaması yerine öğrencilerimiz kendi sınıf düzeyinde öğrenim göreceği, fiziki anlamda daha donanımlı ve daha nitelikli eğitim ortamına kavuşturulacaktır. Basında çıkan konu hakkında haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”