E-Nabız Giriş ve Kayıt Olma: E-Nabız Şifresi Nasıl Alınır? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

E-Nabız Giriş ve Kayıt Olma: E-Nabız Şifresi Nasıl Alınır?


Milyonlarca vatandaşın sağlık verilerini tek bir alanda toplandığı e-Nabız platformu Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Türkiye’de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemidir. Muayene, tetkik, aile hekimi değiştirme, tahlil sonuçları görüntüleme, kemik iliği ve kan bağışı görüntüleme, tıbbı görüntü ve radyolojik görüntüleme, alerjiler, tansiyon, şeker gibi bilgilerin tek bir çatıda toplandığı e-Nabız platformuna giriş e-Devlet üzerinde de yapılabiliyor.  

E-Nabız Giriş Linki

E- Nabız Giriş Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz.E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-Nabız Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet olmadan e-Nabız sistemine giriş yapmak için öncelikle  https://enabiz.gov.tr/ linkine tıklayarak e-Nabız giriş sayfasına gidin.

Açılan sayfada sağ da bulunan giriş seçeneklerinden e-İmza veya mobil imza seçeneklerinden birini seçerek de e-Nabız’a kolaylıkla giriş yapabilir ve ardından sistemdeki profil bölümünden e-Nabız şifrenizi oluşturabilirsiniz. 

Veya e-imza, mobil imza ve e-Devlet şifresinden hiç birine sahip değilseniz Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı aile hekiminize giderek durumu bildirebilir ve sisteme cep telefonu kaydınızı yaptırabilirsiniz. Ardından cep telefonunuza gelen SMS ile e-Nabız tek kullanımlık şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilir ve şifrenizi oluşturabilirsiniz.

E-Nabız Şifre Değiştirme

e-Nabız’ a giriş yaptığınızda, Anasayfada Sağ üst köşede profil fotoğrafının altında yer alan “Profil Düzenle” veya “PROFİLİ TAMAMLA” butonuna tıkladığınızda gelen ekrandan şifre değişikliği yapılabilir.