DSÖ’den Covid-19 için umutlandıran açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DSÖ’den Covid-19 için umutlandıran açıklama


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023’te Covid-19 salgınının küresel acil durum olmaktan çıkmasını temenni etti.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde Akredite Basın Mensupları Birliği (ACANU) muhabirleriyle DSÖ’nün merkezinde bir araya gelen Ghebreyesus, Covid-19’un gelecekteki durumuna dair soruları cevapladı.

Ghebreyesus, bir yıl önce Covid-19’un Omicron varyantı etkisini gösterdiğinde haftada 50 bine yakın can kaybı meydana geldiğine işaret ederek, “Son bir hafta yaklaşık 10 bin kişi Covid-19’dan yaşamını yitirdi. Bu yine büyük bir rakam fakat en azından bu noktaya kadar gelebildik.” değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ üyesi ülkelerin Covid-19’a karşı daha fazla hayat kurtarmak için yapacak çok şeyi olduğunu kaydeden Ghebreyesus, “Seneye Covid-19’un artık küresel acil durum olmadığını söyleyebilecek duruma gelmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, virüsün tamamen yok olmayacağını belirterek, “Önemli olan, virüsü nasıl kontrol edeceğimizdir. Tüm ülkeler, dünyanın birçok ülkesinde dolaşımını sürdüren grip ve solunum sinsityal virüsünde olduğu gibi Covid-19 ile de nasıl mücadele edeceğini öğrenmeli.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 ile mücadelenin en etkili aracı olan aşının hala düşük gelirli ülkelerde yeterli sayıya ulaşamadığını kaydeden Ghebreyesus, “Düşük gelirli ülkelerde 5 kişiden 1’i aşılanabildi. Covid-19’un teşhis ve tedavi araçlarına erişim, kabul edilemeyecek şekilde pahalı ve adil değil.” dedi.

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri