DGS 2023 Ne Zaman?  « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DGS 2023 Ne Zaman? 


Web Banner

Üniversite tercihlerini puan veya herhangi bir nedenle iki yıllık tercih eden kişiler DGS’ye girerek lisans programlarına geçme imkanına sahiptirler. DGS her yıl düzenlenir. Sınava yalnızca iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları ya da mezun olabilecek şartları yerine getirmiş adaylar başvurabilir. DGS başvuru tarihleri ve sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklanmaktadır.

DGS 2023 

Dikey Geçiş Sınavı kısaca DGS, meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin ya da mezun olabilecek şartları yerine getirmiş olan kişilerin lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan sınavdır. Sınavda 50 sözel 50 sayısal olarak toplamda 100 soru vardır. Süre 135 dakikadır. Sınav hazırlığındaki pek çok kişinin aklına takılan başlıklardan birisi de sınavın hangi tarihte yapılacağıdır.

DGS 2023 Ne Zaman? 

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre DGS’nin (Dikey Geçiş Sınavı) 16 Temmuz 2023 tarihinden gerçekleştirilmesi planlanıyor.

DGS 2023 Başvuru Tarihleri 

DGS başvurularının 26 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihleri arasında alınması planlanıyor. Geç başvuru günü ise 13 Haziran 2023 olarak belirlendi.

DGS 2023 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?  

DGS 2023 sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

DGS Başvurusu Nasıl Yapılır? 

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

 

Web Banner
Web Banner