Devlet 200.000 TL hibe parası verecek! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Devlet 200.000 TL hibe parası verecek!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi ile birlikte endişelenen halk müstakil evlere yoğunluk gösteriyor.


Web Banner

Son zamanlarda sık sık gündemde olan prefabrik ev ise vatandaşlara devlet desteği ile birlikte müjdelendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım programı desteği ile birlikte ev yaptıracaklara ve tadilat yaptıracaklara müjde verildi. 200 bin liraya kadar prefabrik ev yardımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek?

PREFABRİK EV DESTEĞİ

Yaşanan deprem felaketi ile birlikte vatandaşlar tek katlı yapılara ve özellikle prefabrik evlere olan ilgisini artırdı. Devlet tarafından destek verilen prefabrik ev ise gündemden düşmek bilmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında vatandaşlara destek sağlanacak.

Ev almak isteyen vatandaşlara 200 bin lira destek ödemesi yapılıyor. Vatandaşlara verilecek olan destek ödemesinin ise detayları merak konusu oldu. Yapılan açıklamalar ile birlikte ihtiyaca göre ve yardım kapsamında belirlenen esaslara uygun kalmak şartıyla ev onarımlarında 75 bin liraya kadar destek sağlanıyor, prefabrik ev yapımlarında 150 bin liraya kadar destek sağlanıyor ve betonarme ev yapımlarında ise 200 bin liraya kadar destek sağlanıyor.

 

PREFABRİK EV YAPTIRACAKLAR ELİNİ ÇABUK TUTSUN

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem felaketi ile birlikte 11 ilimiz ekilendi. Yaşanan deprem felaketi sonrasında seferberlik ilan edilirken 48 binin üzerinde can kaybı ve binlerce bina enkaz haline dönüştü. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte tek katlı yapılara yönelen endişeli halk araştırmalara başladı.

Depremin etkisiyle artan konut ve arsa fiyatları üzerine isyan eden vatandaşa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamalar ile birlikte Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı’na dair detaylar paylaşıldı. Prefabrik evlerin deprem sonrasında büyük bir ilgiyle karşılanması üzerine vatandaşlar tarafından yoğun bir talep meydana geldi.

 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı ile birlikte başvurunun kabul edilmesi haline onarım için 75 bin TL destek verilirken prefabrik ev için 150 bin TL destek, betonarme ev için ise 200 bin TL destek verilecek. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılması gerekiyor.

Web Banner
Web Banner