Fahrettin Altun ‘dan 7 Şubat MİT Krizi Paylaşımı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Fahrettin Altun ‘dan 7 Şubat MİT Krizi Paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, MİT tırları 2012′ yılında durdurulmasına dair, “FETÖ’nün yargı içindeki örgüt elemanlarıyla başlatmış olduğu bu kumpas yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliği ve kararlı duruşuyla bertaraf edildi.


Liderimiz, aziz milletimizden aldığı güçle, devletimizi ve milletimizi bu cendereden çıkardı.”

Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda, bugün, Türkiye siyasi tarihi kayıtlarına “7 Şubat MİT Krizi” olarak düşen kumpasın 9. yılı olduğunu hatırlattı.

FETÖ’nün, MİT müsteşarı ve üst düzey MİT yetkililerini yaptıkları asli görevlerinden dolayı yargılamaya çalışarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni hedef aldığını, istihbarat kurumlarının, devletlerin güvenlik politikalarıyla alakalı birçok gizli görevi, istihbaratın kendisine has kurallarıyla ifa ettiğini söyledi.

Hükümetin emrinde görev yapan MİT’in faaliyetlerini hedef almanın, aslında bağımsız Türkiye’yi ve devleti hedef almak anlamına geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak uluslararası alanda hızlı bir yükselişe geçtiği, devletimizin istikametinin yalnızca Ankara’dan belirlenmeye çalışıldığı bir dönemde gerçekleşen bu kumpasın en önemli hedefi, milletimizin hizmetinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ta kendisidir.

Cumhurbaşkanımızın yalnızca aziz milletimizle birlikte yaptığı kutlu mücadele, Gezi kalkışmasını, 17/25 kumpaslarını ve 15 Temmuz darbe girişimini de akamete uğratmıştır.

Aziz milletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bundan sonra da her türlü hain girişimi bertaraf edecektir.”