Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamu kurumlarına uyarı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamu kurumlarına uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memurlara ve kamu kurumlarına uyarı!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne dair açıklamalar yaptı. Erdoğan, tasarruf tedbirlerine tüm kamu idareleri ve personelin istisnasız olarak uyması gerektiğini belirtti.

Kamuda tasarruf zorunluluğu

Erdoğan, konuşmasında tasarruf kültürünün yaygınlaşmasının önemine değinerek, “Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır” dedi. Bu tedbirlerin, cari açıktaki iyileşmeyi hızlandıracağını belirtti.

Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı ile gelecek 5 yıla ait yol haritasını belirlediklerini ve son 11 aydır bu haritayı harfiyen uyguladıklarını söyledi. Ülkenin risk priminin giderek düştüğünü ve bu düşüşün iş dünyasının dış finansmana erişim koşullarını iyileştirdiğini ifade etti.

Yatırım ödenekleri ve yapısal reformlar

Bütçedeki yatırım ödeneklerini gıda, tarım, yeşil ve dijital dönüşüm gibi öncelikli alanlara yönlendireceklerini belirten Erdoğan, yapısal reformların da hızlandırıldığını kaydetti.

Eleştiriler ve uyarılar

Erdoğan, konuşmasında 31 Mart’tan sonra özellikle muhalefet belediyelerinde yaşanan eş, dost, hısım, akraba atamalarına da değindi. Bu tür atamaların toplumsal vicdanda yaralar açtığını belirterek, “Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrebe mensup olursak olalım, hepimiz Türkiye gemisinin yolcularıyız, bu gemiyi sahili selamete çıkarmak ortak görevimiz” dedi.