Çipli ehliyetler geliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çipli ehliyetler geliyor


Web Banner

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih’te bir alışveriş merkezinde bulunan, nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen nüfusmatikte vatandaşlarla bir araya geldi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün çok başarılı projelerin altına imza atığını ifade eden Soylu, “Nüfusta devrim işler yaptık. Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik.” dedii.

İKİ ŞEKİLDE DE KULLANILACABİLECEK

Yerli ve milli pasaport ürettiklerini ifade eden Bakan Soylu, “Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz.” diye konuştu.

Bakan Soylu, nüfusmatiklerin hızlı elektronik imza yükleme aracı olduğunu, bu araçları havalimanları ve alışveriş merkezlerine koyacaklarını aktardı.

 

Web Banner
Web Banner