Cihat Yaycı’dan ABD’ye yaptırım mesajı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cihat Yaycı’dan ABD’ye yaptırım mesajı

ABD’nin açıkladığı CAATSA kapsamında Türkiye’ye yaptırım uygulama kararına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.


Amerika’nın Türkiye’ye uyguladığı haksız yaptırım kararına ilişkin tepkiler artarak gelmeye devam ediyor. Washington’un yaptırım kararına Müstafi Tümamiral ve Bahçeşehir Üniversitesi DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı da tepki gösterdi.

Yaycı, Amerika’nın CAATSA kapsamında uygulama kararı aldığı yaptırımların Türk Savunma Sanayii’ni daha da güçlendireceğini açıkladı.

“İTİCİ ROKET ETKİSİ YARATACAK”

Müstafi Tümamiral Yaycı, yaptırımların Türkiye’nin savunma sanayisini güçlendirerek daha da gelişmesine yardımcı olacağını ifade etti. Özellikle Türkiye’nin artık kendiliğinden yeterlilik açısından önemli bir noktada olduğuna değinen Yaycı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yaptırımlar bir ambargo niteliğindedir. Her ambargo, Türk Milleti’ni daha da kuvvetli kılmıştır. Türk savunma sanayiinde bir itici roket etkisi yaratıp, her zaman geliştirmiştir. Türk savunma sanayiisi kuvvetlidür. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de daima olduğu gibi stok seviyeleri yeterli düzeydedir. Planlamalar seneler öncesinden yapılır, bugünler öngörülebilir bir durumdur. Halkımız endişeye kapılmamalıdır.”

“MİLLİ GURURUMUZ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”

Yaycı ayrıca yaptırım ve ambargoların altında ezilmeyeceğini söylerken Türkiye’nin gurur ve onurunun her şeyin üstünde olduğunu söyledi:

“Her şer de bir hayr vardır; yaptırımlar ve ambargolar, milli savunma sanayiimizi geliştirmemiz konusunda bir fırsattır. İstikbalde, Türk savunma sanayii başarılı bir biçimde ileri noktalara ulaşacaktır.Milli gurur ve onurumuz, her şeyin üstündedir. Türk’ün gururu ve onuru, yaptırımlarla ezilebilecek kadar zayıf değildir. Bunu tüm Dünya tarihte bilmiştir ve bilecektir.Türkiye, bu durumdan muhakkak ders çıkaracak ve ittifak seçeneklerini artıracaktır.”