Cihat Kısa’ya İtibar Suikasti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cihat Kısa’ya İtibar Suikasti

İzmir Dokuz Eylül İlahiyat Fakülteisi’nde Fetöcülerin Hedefindeki Dekan Yardımcısı Cihat Kısa İle İlgili Dekanlıktan Açıklama geldi.


İzmir Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesinde Fetöcülerle yıllardır mücadle etmesi ile bilinen Öğretim görevlisi Cihat KISAnın 7 yıl önceki okulun mezuniyet görüntüleri ile uzaktan eğitimde derslerde anlattığı konuların bir kısmının kopyala yapıştır yöntemiyle bağlamından koparıldığı belirtilen açıklamalarının harmanlanarak Hz. Meryem İçin iftirada buşundu şekilinde kamuoyunda infiale neden olan bir video kaydı dolaşıma sokuldu.
Videonun son kısmında ise videoyu dolaşıma sokanların İlahiyat Fakültelerinde kadrolaşma vb den bahsederek Cumhurbaşkanımıza çağrı yapmaları videoyu hazırlayanların Fetöcü taktikleri kullandıklarını ele verdi.

Kes kopyala yapıştır şeklinde hazırlandığı açıkça belli olan videoda İlahiyatçı Cihat KISAnın niçin hedef haline getirildiği ise hocanın İlahiyat Fakültesinde yeniden palazlanmaya çalışan Fetöcüler nedeniyle olduğu ifade ediliyor.

Cihat KISA ile ilgili paylaşılan videoların altında yapılan yorumlarda bir çok öğrencisinin Hocaya sahip çıktığı Fetöcülerin bir itibar sukiasti düzenlediği ifade ediliyor.

Cihat KISAnın yıllardır Fakültede fetöcülerle mücadele ettiği için hedef alındığı şeklinde yorumlar yapıldı.

Aynı zamanda Dekan yardımcısı olan KISAnın disiplin soruşturması geçiren ve geçmişte fetöcü bağlantıları nedeniyle de soruşturmalar geçirdiği belirtilen, açtığı dernekleri kapanan bir öğretim görevlisi tarafından hedef aldındığı ve videonun da aynı kişi tarafından fetöcü bağlantıları olan kişilere hazırlatıldığı iddia ediliyor.

İnfiale neden olan kurgu videoya Cübbeli Ahmet ve İhsan ŞENOCAK, Dursun Ali ERZİNCANLI gibi isimler de tepki göstermişti.

Fetö bağlantılı videoyu doğrulayan açıklama ise Dokuz Eyül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığından geldi.

Dekanlık bu videonun doğru olmadığını ve itibar suikasti yapan kişilerin adalet önünde hesap vereceğini açıklayarak Cihat KISAya sahip çıktı.

İşte o açıklama:

DEKANLIKTAN AÇIKLAMA
Olayın gündem haline gelmesi üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamada, ilgili ses kaydının bağlamından koparılarak yayınlandığı belirtilip konuyla ilgili yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Açıklama şöyle:

“Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının “Din Psikolojisi” dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimden ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmişti.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”