Çalışan anneye destek paketi yolda « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çalışan anneye destek paketi yolda

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Azalan doğum oranlarına tedbir alacağız” ifadelerini kullanması sonrası, doğum yapan kadınlar için yeni bir sosyal destek olacağını vurguladı.


Düşen doğum oranları, AK Parti’nin en son MKYK toplantısında masaya yatırıldı. Ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla yükseltilmesi gerektiği yönünde görüşler paylaşılan MKYK’da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya ılımlı yaklaşarak, “Bu konuda asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz. Bize ne düşerse varız” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a hızla çalışmalara başlanması gerektiği konusunda talimatını iletti.

İzin Süreleri ve Sosyal Destekler Hakkında

Paylaşılan bilgilere göre Bakan Göktaş, birkaç gün önce AK Parti strateji ekibine, ücretli doğum izni süresinin 4 aydan 1 yıla yükseltilmesi konusunda izlenecek çalışmalar hakkında titiz bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası AK Parti kurmayları bu sürecin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini, dünya örneklerinin de incelenerek ikinci ve üçüncü çocuğa devlet desteği verilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Toplantıda, ikinci ve üçüncü çocuğa devlet yardımlarının haricinde annenin kademeli bir şekilde izin sürelerinin değiştirilmesine, kreş veya kira yardımı ya da kadının yasal hakları ile birlikte maaşında uygulanabilecek bazı çalışmalar da gündeme geldi.

Çocuk Yardımlarına Yönelik Açıklama

AK Parti temsilcileri, konu hakkında şu yorumları paylaştı: “Sadece doğum izni değil, kadınlarımız çocuk sahibi olmak istiyor. Kreş desteği, çalışan desteği, kira desteği. Kadın çalışıyor, çocuk sahibi olmak istiyor ama bakıcıların maaşı 30-40 bin liradan aşağı değil. İkinci ve üçüncü çocuğa destek verilmesi lazım. Aile Bakanlığı’nın bir sürü bütçesi var. Sadece doğum iznini uzatmak değil.. 0-3 yaş dediğimiz gelişim evresi çok önemli.” şeklinde ifade edildi.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx