Bu Sefer de Kantinci Şiddeti! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu Sefer de Kantinci Şiddeti!

Bu sefer de şiddetin mağduru bir okul müdürümüz..


Web Banner

Gün geçmiyor ki bir öğretmenin ya da okul yöneticisinin uğradığı bir şiddet haberi almayalım. Ya bir veli şiddeti ya da kendini bilmez bir öğrencinin şiddeti…

Bu sefer de şiddetin mağduru bir okul müdürümüz..

Sarıyer Mehmet Şam MTAL ve Anadolu Lisesi Müdürü üyemiz Taşkın Kutlar, öğrenci güvenliği ve huzurlu eğitim ortamın temini amacıyla, okula araç giriş çıkışları kontrol altına almak istemesi okulda yıllardır kantincilik hizmeti veren, okulun yerleşkesini kendi mülkü imiş gibi kullanmaya alışmış kantinciyi rahatsız etti.

Okulun resmi kantincisi eşi olmasına rağmen kendisi işletmeci imiş gibi, gece/gündüz, mesai kavramı gözetmeden okula girip çıkan, kendisi de bir başka okulun kantinciliğini yapan ve bir kaç okulun da servis taşımacılığını da takip eden Necati Duyar, saltanatının bozulmasından rahatsız olmuş olacak ki bu durumdan sorumlu tuttuğu okul müdürünün odasını basarak tehdit edip küfür etmekle yetinmeyerek üyemiz Taşkın Kutlar’ı darp eder.
Kantincilerin, okulları, kendi mülkleri gibi kullanmasına teşvik eden,-son süreçte -aylık kiranın yarısını ödeme imkanı da veren MEB’in sorunlu yaklaşımı yetmezmiş gibi buna bir de okul müdürlerini tehdit ve şiddet eklendi.
Darp raporu da alan ve okul içerisinde saygınlığına ve itibarına zarar veren bu çirkin davranışın, karşılıksız kalmamasını isteyen Kutlar, “Ortada devletin itibarı söz konusudur” dedi .

Okul Müdürü Taşkın Kutlar’ı, yanındaki heyet ile ziyaret eden Şube Başkanımız İdris Şekerci ,
“Bu olayın takipçisi olacağız. Üyemizin hukuk mücadelesinde yanında olacağız. Eğitimciye şiddet, karşılıksız kalmamalı.Aksi takdirde okulların yönetilebilmesi mümkün olmayacaktır.” dedi.

Web Banner
Web Banner