Bu müptezel anlayışların asıl korkusu, KAYBETME korkusudur « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu müptezel anlayışların asıl korkusu, KAYBETME korkusudur

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı,Mehmet Yaşar Şahindoğan yaptığı açıklamada; ”ilksan seçimleri, provası yapılabilen bir süreç değildir.”dedi,


Şahindoğan yaptığı açıklamada“İbrahim Ali Celis” adıyla bir haber sitesinde yazı yazan bir müptezel (gerçek adı mıdır yoksa mahlas kullanan bir cesaret yoksunu mudur bilemiyorum tabi), yazdığı bir yazıda güya Türk Eğitim Sen’i eleştirerek, İlksan seçiminin yapılacağı salonda, ilksan üyelerimizin tanıtım toplantısının yapılmasını “etik” bulmamış ve İlksan seçimlerinin provasını yapmakla suçlamış(!)

Ey mantık ve vicdan yoksunu;

Bir kere ilksan seçimleri, provası yapılabilen bir süreç değildir. Okullarımızın salonları da resmî olarak müracaat edilerek, talep edilmesi üzerine ve koşullar uygunsa tüm sendika ve STK’lara tahsis edilebilir ve edilmektedir. Ki, o okullarımızda görev yapan eğitim çalışanlarının okullarımızın salonunda biraraya gelmiş olmasının eleştirilmesi de bir başka garipliktir.

“Etik” meselesine gelince, yıllardır yandaş okul ve ilçe yöneticileri eliyle eğitim çalışanlarını adeta esir alanlar, onlara hür iradeleriyle sendikal tercih yapmayı çok görenlerden alınacak hiç bir etik dersi de yoktur. Yıllardır kamu kurumlarını babalarının çiftliği gibi kullananlar, kamu yöneticilerini marabaları gibi görenlerin ağzında “ahlak” kavramı çok mahzun durmaktadır.

Şimdi İlksan seçimlerine resmî olarak girmeye yüreği yetmeyen, isimleriyle eğitim çalışanlarının karşısına çıkamayan ve güya bağımsız adaylar görüntüsüyle el altından İlksan adayı gösterenler hangi etikten, hangi dürüstlükten, hangi ahlaktan bahsetmektedirler?

Öğretmenlerimizin okulun salonunda toplanmasını dahi eleştiren bu müptezel zihniyete sormak lazım; Kahramanmaraş 12 Şubat İlçesinde, bu zihniyetin İlksan adayı olan bir müdürün kendi okulunda (Necip Fazıl İlkokulu) seçim yapılacak olması etik midir? Bu yapılan ahlaki midir?

Bu tür yaklaşımlar Türk Eğitim Sen’in İlksan konusundaki kararlı ve inançlı mücadelesini bırakın azaltmayı daha da güçlendirecektir.

Bu, Celis efendi gibi müptezel anlayışların asıl korkusu, KAYBETME korkusudur.

Korkunun ecele faydasının olmadığı gibi, ahlaki özürlü zihniyetten de alacağımız bir etik dersi yoktur.
Çünkü herkes gibi bu malum tayfa da çok iyi biliyor ki, Türk Eğitim Sen’in ahlaklı duruşunun zekatı bile bu zihniyete fazla gelir.Hodri meydan…”ifadelerini kullandı.