Borsacı Nihat Özçelik ve 7 şüpheliye operasyon: Gözaltına alındılar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Borsacı Nihat Özçelik ve 7 şüpheliye operasyon: Gözaltına alındılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında borsacı Nihat Özçelik’in de bulunduğu 8 şüpheliye yönelik ‘rüşvet’, ‘şantaj’, ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Düzenlenen eşzamanlı operasyonda 8 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.


 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında borsacı Nihat Özçelik’in de bulunduğu 8 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

‘Rüşvet’, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi’, ‘şantaj’, ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından gerçekleştirilen operasyona çok sayıda polis katıldı.

Uzun namlulu silah ve çelik yelek bulundu

Düzenlenen operasyon sonucu 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise elde edilen dijital materyallerle birlikte 1 adet ruhsatsız uzun namlulu silah ile 2 adet çelik yeleğe el konuldu.

Borsa manipülasyonuna dair bir soruşturma yok

Öte yandan, şüphelilere ilişkin borsa manipülasyonuna yönelik herhangi bir soruşturma bulunmadığı öğrenildi.