Boğaziçi Rektörü İnci: ‘Protestoları anlayışla karşılıyorum’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Boğaziçi Rektörü İnci: ‘Protestoları anlayışla karşılıyorum’

Yaklaşık 3 hafta önce Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, AA’ya konuştu. İnci, okuldaki protestolardan neden daha önce de rektör adayı olduğu, disiplin soruşturmalarından vazgeçtiği ve kesildiği iddia edilen burslara kadar çok sayıda konuda açıklamalarda bulundu.


Web Banner

İşte İnci’nin sözlerinden satır başları:

“Biz protestoları anlayışla karşılıyoruz. Bizler üniversitemize aşık olan insanlarız. Aşkın da gözü kördür. Bazen farklı şeyler yaptırabilir. Ben bu bağlamda değerlendiriyorum yaşananları. Eleştiri yapabilirsiniz ama başkalarını kırmak ve rencide etmek hoş bir şey değil. Kimse bunu yapmamalı. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi. Bu kurumumuza zarar veren bir şey. Öğrencilerimizin protestolarını görebiliyorum. İnsan üzülüyor. Sonuçta bir zaman gelecek ve bu evlatlarımız farklı aşamaya geçecekler. Yaşları büyüyecek, hoca olacaklar, evlat sahibi olacaklar. Şu anda yaptıkları bazı şeyler hatırlarına gelirse bu onların kalplerinde üzüntüye yol açar. Hatırladıklarında ‘Bunu keşke yapmasaydık’ diyebilirler.

DİSİPLİN SORUŞTURMALARI

Ben şahsımla alakalı disiplin soruşturmalarından vazgeçtiğimi ilan ettim. Bunu popülarite olsun diye yapmadım. Gerçekten kalbimden gelen bir şeydi. Biz evlatlarımızı neden cezalandıralım, neden zorluğa girmelerini ve ceza almalarını isteyeyim ki?

BURSLARIN KESİLME İDDİASI

Bursların kesilmesi söz konusu değil. Bizim kendi vakfımızın şartlı bağışları var, öğrenci bursları. 7 bin 548 adet burs veriliyor. Bunların verildiği öğrenci sayısı da 4 bin 180. Burslar farklı olduğundan adetler de farklı. Bu bursların verilmesi tamamen şeffaf kriterlere göre yapılıyor. Herhangi bir aksama ve kesilme söz konusu değil.”

REKTÖR YARDIMCILIĞI

“Benden önceki atamada üniversite zor bir süreç içine girdi. O arada birileri üniversiteye sahip çıkmalıydı. İşlerin durmaması, eğitimin devam etmesi gerekiyordu. Birilerinin de fedakarlık yapıp bunu üstlenmesi lazımdı. Ben de daha önce rektör adayıydım. Doğal olarak bana düşen de üniversiteme sahip çıkmaktı. Sonra o süreç bir şekilde nihayetlendi, rektör atandım.”

HİBRİT EĞİTİM

“Yeni dönemde yüz yüze eğitimin olması kaçınılmaz. Artık yüz yüze eğitim olacak ama bunun tamamının yüz yüze olması zor olacaktır. Mesafe ve sağlık şartlarının getirdiği bazı zorluklar var. Bu yüzden derslerin bir kısmı çevrim içi olacak. Hibrit bir modele gideceğiz bu akademik dönemde. Önümüzdeki yıl tamamen her şeyin yüz yüze olmasını temenni ediyoruz.”

Web Banner
Web Banner