Bitcoin, Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyede: 36 bin 888 dolar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bitcoin, Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyede: 36 bin 888 dolar

Bu haber 09 Kasım 2023 - 17:41 'de eklendi ve 78 kez görüntülendi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin spot ETF’sini onaylayacağına ilişkin spekülasyonlar yatırımcıları etkiledi. Profesyonel yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi artınca kripto para değerinde yükseliş yaşandı.

AA

Piyasada en fazla işlem gören kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, yüzde 4’ten fazla değer kazanarak son 18 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,20 artarak 1 trilyon 380 milyar doları aştı.

Yüzde 4’ün üzerinde arttı

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, son 24 saatte finans sektörünün önemli oyuncularının kripto para birimleri alanına katılımlarını artırmak istediklerine dair tekrarlanan spekülasyonların etkisiyle yüzde 4’ün üzerinde yükseliş kaydetti.

Bitcoin, 37 bin dolara yaklaştı

Böylece 37 bin dolara yaklaşan Bitcoin, Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin TSİ 13.30 itibarıyla 36 bin 888 dolardan işlem görüyor.

En yüksek seviye 68 bin 990 dolardı

Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 47 değer kaybetti.

Bitcoin’de spot ETF’nin kullanıma sunulması piyasaları etkiledi

Analistler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF’sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağına ilişkin spekülasyonların profesyonel yatırımcıların kripto sektörüne yönelik talebi artırdığını belirtti.

Analistler, Bitcoin’de spot ETF’nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görüyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise ve Invesco, SEC’e Bitcoin spot ETF’si için başvurmuştu.

Dijital altın

Analistler ayrıca, son jeopolitik gerilimlerin, hem fiziksel altın hem de birçok yatırımcının dijital altın olarak gördüğü Bitcoin dahil olmak üzere kıt varlıklara olan talebi artırdığını da belirtti.

Ethereum

Öte yandan, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 1,59’dan fazla değer kazanarak 1913 dolar seviyesine çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN